Specialist in Europese uitduels Kylian Mbappé evenaart Zidane en Ronaldo

Reacties

Paris Saint-Germain moest het dinsdagavond op bezoek bij Manchester United doen zonder Neymar en Edinson Cavani, maar heeft altijd Kylian Mbappé nog. De twintigjarige aanvaller maakte op Old Trafford de belangrijke 0-2 en staat nu al op gelijke hoogte met Ronaldo en Zinedine Zidane.

Specialist in Europese uitduels Kylian Mbappé evenaart Zidane en Ronaldo

Ronaldo (de Braziliaan) en Zidane maakten allebei veertien doelpunten in de Champions League en Mbappé heeft dat aantal, na 24 wedstrijden in het miljardenbal, al geëvenaard. Vooral in uitwedstrijden in het toernooi laat het supertalent zich zien. Zijn doelpunt tegen United betekende al zijn tiende Champions League-goal buiten het Parc des Princes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De coach had me verteld dat dit een andere wedstrijd zou zijn dan normaal', blikte Mbappé na de 0-2 zege van PSG in Manchester terug. 'Ik zou minder de bal krijgen. Het was lastig, want ik ben nog aan het leren in mijn rol als centrumspits, maar ik ben geen moment gefrustreerd geweest. We wisten dat we geduld moesten opbrengen.'

PSG verloor vorig jaar over twee wedstrijden met 5-2 van Real Madrid en werd eerder slachtoffer van een van de meest bijzondere comebacks in de geschiedenis van de Champions League, toen Barcelona een 4-0 achterstand in de return goedmaakte. Mbappé weet dus dat de strijd tegen United nog niet gestreden is, maar hoopt dat er geen sprake zal zijn van angst in de wedstrijd in Frankrijk.

'We moeten hier niet aan denken', benadrukte Mbappé. 'Voetbal wordt gespeeld op het veld. Neymar en Cavani zijn superbelangrijk voor ons, maar de fans moeten altijd achter ons staan. We staan er goed voor, maar het is nog niet perfect. Het is pas perfect als we ons hebben gekwalificeerd voor de volgende ronde. We hebben tegen United in een nieuw systeem gespeeld en we hebben nog wat tijd nodig om daaraan te wennen. Iedereen weet dat we er nog niet zijn, maar we mogen wel heel blij zijn met dit resultaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mbappé gaat naar het niveau van Messi, Ronaldo en Neymar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.