Tuchel waarschuwt PSG, Buffon in voetsporen van Van der Sar

Met een 0-2 overwinning bij Manchester United zette Paris Saint-Germain dinsdag een belangrijke stap richting de kwartfinales van de Champions League. Thomas Tuchel hoopt dat zijn ploeg scherp blijft voor de return, vandaag over drie weken (6 maart).

De Champions League is ontzettend belangrijk voor PSG en veel supporters vreesden voor een bijzonder lastige avond op Old Trafford. United had tot voor dinsdagavond immers nog geen wedstrijd verloren onder Ole Gunnar Solskjaer en PSG miste sterspelers Neymar en Edinson Cavani. Ook zonder deze supersterren wist de ploeg van Tuchel echter te imponeren.

'In de eerste helft vond ik dat we de bal te gemakkelijk kwijtraakten', analyseerde Tuchel na afloop. 'In de tweede helft kregen we meer controle over de wedstrijd en dat is waarom we hebben gewonnen. Maar we zijn pas halverwege en moeten klaar zijn voor de tweede helft. We weten dat we ook de thuiswedstrijd kunnen winnen, maar Manchester United is ook in staat om straks te winnen. Zo werkt dat in deze fase van het toernooi.'

'We kunnen niet achterover gaan leunen en al aan de kwartfinales denken', waarschuwde Tuchel zijn spelers. 'Het staat 2-0, een goed resultaat, maar er is nog nooit een team een ronde verder gegaan dankzij het resultaat van één wedstrijd. We moeten in de aankomende weken hard blijven werken, zodat we in een goede positie komen te zitten om ook de return te winnen.' Tuchel hoopt in de tweede wedstrijd tegen United weer over Cavani te kunnen beschikken. Neymar gaat ook dit duel zeker niet halen.

Buffon
Gianluigi Buffon hield tegen United voor de vijftigste keer in zijn loopbaan zijn doel schoon in een Champions League-wedstrijd. Hij is na Edwin van der Sar en Iker Casillas pas de derde doelman die dat heeft gepresteerd. 'We hebben alles gegeven in deze negentig minuten en deden het doen overkomen alsof we het makkelijk hadden', zei een trotse Buffon. 'We vormden echt een eenheid en dat is cruciaal.'