Di María beleeft Serie A-debuut van uitersten bij Juventus

Juventus heeft drie punten overgehouden aan de eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen. De Oude Dame won maandagavond voor eigen publiek met 3-0 van Sassuolo. Debutant Ángel Di María opende de score, maar moest ook gewisseld worden met een bovenbeenblessure. Dusan Vlahovic maakte de andere twee doelpunten.

Juventus
Juventus
3 - 0
Sassuolo
Sassuolo

Juventus moest het stellen zonder het geblesseerde trio Wojciech Szczesny, Paul Pogba en Federico Chiesa. Verder zaten Moise Kean en Manchester United-doelwit Adrien Rabiot een schorsing uit. In de voorhoede werd Vlahovic ondersteund door nieuwkomer Di María, die zijn Serie A-debuut na 25 minuten opluisterde met een doelpunt. Na een voorzet van Alex Sandro vanaf de linkerflank nam de Argentijn de bal uit de lucht. Het was geen voltreffer, maar via het gras zeilde de bal toch over doelman Andrea Consigli.

Het doelpunt viel op een cruciaal moment voor Juventus. Tot dat moment was Sassuolo immers de betere en gevaarlijkere ploeg. Na de treffer nam Juventus het heft in handen. Vier minuten voor de rust verdiende Vlahovic een strafschop na een overtreding van Gian Marco Ferrari en die benutte hij zelf: 2-0. Vijf minuten na de pauze leverde Sassuolo-verdediger Kaan Ayhan de bal plots in bij Di María, die met wat geluk Vlahovic vond in het zestienmetergebied. Vlahovic wist wel raad met de mogelijkheid en maakte zijn tweede treffer.

Na een uur maakte Filip Kostic zijn officiële debuut voor Juventus als vervanger van Juan Cuadrado. Even later werd ook Di María gewisseld, al was dat vanwege een vermoedelijke bovenbeenblessure. De aanvaller liep moeizaam van het veld en nam plaats in de dug-out. Mede door de wissels raakte het tempo uit de wedstrijd. Juventus nam gas terug; grote kansen op een doelpunt waren spaarzaam. Na de eerste speelronde hebben liefst tien ploegen drie punten verzameld in de Serie A. Napoli gaat aan kop met een doelsaldo van 5-2; Juventus volgt met 3-0.