Di María beleeft door scheidsrechter pijnlijk moment bij debuut

Zomeraanwinsten Ángel Di María, Paul Pogba en Gleison Bremer hebben hun eerste minuten voor Juventus achter de rug sinds hun transfer deze zomer. Di María en Pogba hadden een basisplaats in de oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Guadalajara Chivas, die werd afgewerkt nabij Las Vegas. Het duel eindigde in 2-0 voor Juventus en kende na 35 minuten een opmerkelijk moment voor Di María.

Di María kwam in de middencirkel frontaal in botsing met de dienstdoend scheidsrechter, die in de weg stond toen de Argentijn de bal achternarende. De medische staf ontfermde zich over de debutant. Hij had duidelijk last van het incident, maar hoefde niet meteen gewisseld te worden. Dat gebeurde pas in de pauze, toen trainer Massimiliano Allegri een volledig nieuw elftal het veld op stuurde. Bremer was een van de spelers die toen zijn entree maakte.

Ten tijde van de botsing stond Juventus met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Cosimo Marco Da Graca. De twintigjarige aanvaller schoot van dichtbij raak, nadat een kopbal van Federico Gatti tegen de paal belandde. Het hoogtepunt van de vuurdoop van Pogba was een vroeg afstandsschot, dat werd gekeerd door de keeper van Chivas. Juventus scoorde eenmaal in de tweede helft: Mattia Compagnon kapte zijn bewaker uit in het strafschopgebied en vond de linkerhoek.