Deze vier Ajacieden missen bij een gele kaart de return tegen AS Roma

Reacties

Vier Ajacieden moeten donderdagavond op hun tellen passen in de heenwedstrijd van de Europa League-kwartfinale tegen AS Roma. Zij zijn bij een gele kaart geschorst voor de return van volgende week donderdag in Rome.

Deze vier Ajacieden missen bij een gele kaart de return tegen AS Roma
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Het gaat om verdedigers Devyne Rensch, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico en aanvaller David Neres. Zij verzamelden in de Europese campagne (CL en EL) van Ajax tot nu toe twee gele kaarten. Bij een derde gele kaart volgt een automatische schorsing. Dat scenario ging ook op voor Daley Blind, ware het niet dat de Oranje-international ontbreekt door een zware enkelblessure.

Bij Roma staan donderdag drie spelers op scherp: de Braziliaan Bruno Peres, op de rechterflank waarschijnlijk de vervanger van de geschorste Rick Karsdorp, de Spaanse middenvelder Gonzalo Villar en de Italiaanse verdediger Gianluca Mancini. De verwachting van Italiaanse media is dat zij alledrie in de basis beginnen, net als Jordan Veretout en Edin Dzeko.

Verwachte opstelling AS Roma: Pau López; Gianluca Mancini, Bryan Cristante, Roger Ibañez; Bruno Peres, Gonzalo Villar, Jordan Veretout, Leonardo Spinazzola; Lorenzo Pellegrini, Pedro; Edin Dzeko.

Na de kwartfinale worden alle nog openstaande gele kaarten geschrapt. Alle spelers beginnen dus met een schone lei aan de halve finale.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.