Deze verdedigers scoorden er net als Sergio Ramos op los

Reacties

Sergio Ramos maakte woensdag zijn honderdste doelpunt in een officiële wedstrijd. Zelfs voor aanvallers is dat een bijzondere mijlpaal, laat staan voor verdedigers. Voor VI reden om een aantal scorende verdedigers op een rijtje te zetten.

Deze verdedigers scoorden er net als Sergio Ramos op los

Ronald Koeman - 253 doelpunten

Het zijn cijfers waar de meeste aanvallers blind voor tekenen. Met zijn 21 goals in 32 Eredivisie-wedstrijden draaide Ronald Koeman in het seizoen 1987/88 in de bovenste regionen mee in de topscorerslijst. Zijn beroemdste doelpunten zou hij later maken. In 1992 besliste hij namens Barcelona met een kiezelharde vrije trap de finale van het Europa Cup I-toernooi tegen Sampdoria en in 1993 had hij een groot aandeel in de WK-kwalificatie door met een lepe vrije trap Oranje op weg te helpen tegen Engeland.

Daniel Passarella - 175 doelpunten

De enige Argentijn die deel uitmaakte van de gouden WK-selecties van 1978 en 1986, al kwam hij op die laatste eindronde niet in actie. Daniel Passarella noteerde in 1976 het onwerkelijke aantal van 24 competitiedoelpunten voor River Plate. Ook in dienst van Fiorentina kwam hij eens tot dubbele cijfers. De geboren aanvoerder was dodelijk met het hoofd en extreem koelbloedig vanaf de strafschopstip.

Laurent Blanc - 168 doelpunten

Quizvraag: wie is de clubtopscorer van Montpellier? Inderdaad, Laurent Blanc. De Fransman was in zijn jonge jaren offensief ingesteld, maar dan nog. In zijn nadagen fungeerde Blanc als slot op de deur en was hij cruciaal op het WK 1998. Niet alleen met zijn verdedigende bijdrages: in de achtste finale verzorgde de mee naar voren gekomen Blanc de golden goal, waarmee hij het stugge Paraguay vloerde.

Fernando Hierro - 163 doelpunten

Maakte er 127 in dienst van Real Madrid, wellicht een mooi volgend doel voor Ramos. Fernando Hierro was met name in het seizoen 1991/92 extreem productief met 26 goals in 53 officiële optredens. De verdediger was altijd levensgevaarlijk bij dodespelmomenten. Ook in de Spaanse nationale ploeg viel hij vaak op in aanvallend opzicht. Hierro was zelfs trefzeker op drie verschillende WK's.

Steve Bruce - 113 doelpunten

Het is eigenlijk een historische vergissing dat Steve Bruce geen enkele interland heeft gespeeld. Zeker na zijn heldenrol op weg naar de Premier League-titel van Manchester United in 1993 was een invitatie voor The Three Lions niet bepaald vreemd geweest. Bruce, wiens kopkracht fameus was, scoorde twee keer in de cruciale wedstrijd tegen Sheffield Wednesday.

Franz Beckenbauer - 108 doelpunten

Natuurlijk mag Franz Beckenbauer niet ontbreken in dit overzicht. Der Kaiser was een van de eerste verdedigers die zich nadrukkelijk met de aanval gingen bemoeien. Van origine was Beckenbauer dan ook een aanvaller. In zijn meest productieve seizoen realiseerde de wereldkampioen van 1974 liefst zeventien goals, al was dat in 1964/65 wel in de Regionalliga.

Sergio Ramos - 100 doelpunten

Sergio Ramos heeft er vooral een handje van om op belangrijke momenten te scoren. Zijn treffer tegen Atlético Madrid in de Champions League-finale van 2014 luidde een tijdperk van jaren vijftig-achtige dominantie van De Koninklijke in. Met zijn 32 jaar kan Ramos makkelijk Beckenbauer nog inhalen. Zijn enige seizoen met dubbele cijfers was trouwens 2016/17 (tien treffers).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marco Materazzi - 60 goals

In het seizoen 2000/01 troefde een verdediger van het bescheiden Perugia iconen als Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi en Roberto Baggio af op de topscorerslijst van de Serie A. Twaalf goals maakte deze spijkerharde speler, waarvan zeven uit een strafschop. Maar Marco Materazzi, want over hem hebben we het, ontleent zijn status natuurlijk vooral aan zijn rake kopbal in de WK-finale van 2006. Italië legde na 24 jaar weer eens beslag op wereldgoud, nadat Materazzi op een geheel andere manier ook een hoofdrol vertolkte in de verlenging tegen Frankrijk.

Bovenstaande spelers stonden niet altijd in de defensie gepositioneerd, maar brachten daar wel een groot deel van hun loopbaan door. Deze lijst is een selectie en niet per se de rangorde van meest trefzekere verdedigers ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.