Rasvoetballer Vinícius bezorgt Real Madrid welkome opsteker

Real Madrid heeft weer wat ademruimte. Na een week vol tegenslagen won de ploeg van trainer Santiago Solari met ruime cijfers van Leganés in de heenwedstrijd van de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey.

Real Madrid
Real Madrid
3 - 0
Leganés
Leganés

Gareth Bale, Thibaut Courtois en Toni Kroos ontbraken allemaal vanwege blessures, terwijl Luka Modric rust kreeg. Solari koos er verder wederom voor om Isco op de bank te laten beginnen. In een opvallend matig gevuld Estadio Santiago Bernabéu maakte Real opnieuw een zwakke indruk. Er werd gespeeld zonder vertrouwen en doelman Keylor Navas voorkwam tot twee keer toe een achterstand.

De pas achttienjarige Vinícius Júnior zorgde met enkele fraaie hoogstandjes voor de leukste momenten in de eerste helft, die Real Madrid zelfs afsloot met een voorsprong. Vlak voor rust haalde Gerard Gumbau de opgekomen Álvaro Odriozola naar de grond. De toegekende strafschop werd benut door aanvoerder Sergio Ramos: 1-0.

Dat doelpunt leek Real Madrid te bevrijden. De Koninklijke speelde een prima tweede helft, vooral omdat Vinícius er op de linkerflank zichtbaar zin in had. Een waardeloze terugspeelbal werd onderschept door Karim Benzema, die Vinícius bediende. De Braziliaan ging niet voor eigen succes, maar schonk Lucas Vázquez een niet te missen kans: 2-0.

Het paste perfect in het wedstrijdbeeld dat Vinícius zelf voor het slotakkoord zorgde. Het Braziliaanse wonderkind nam een voorzet van Odriozola in één keer op de slof en bepaalde de eindstand op 3-0. Direct na zijn prachtige goal kreeg Vinícius een publiekswissel en maakte de deze week van Manchester City overgekomen Brahim Díaz zijn debuut voor Real.

Girona
Girona
1 - 1
Atlético Madrid

Atlético Madrid moet nog flink aan de bak om een plek in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey af te dwingen. Op bezoek bij Girona werd er ondanks een hoogstandje van Antoine Griezmann niet gewonnen. De geschorste Diego Simeone stuurde een sterk elftal het veld op tegen Girona. Alleen doelman Jan Oblak kreeg rust, maar Griezmann stond bijvoorbeeld gewoon aan de aftrap. De Franse baltovenaar kreeg al in de negende minuut de mensen op de banken door met een prachtige knal via de onderkant van de lat de score te openen: 0-1.

Voldoende voor de overwinning was het niet, want nog voor rust viel ook aan de andere kant een prachtig doelpunt. Anthony Lozano lepelde de bal vanaf de rand van de zestien op heerlijke wijze in de verre hoek, invalkeeper Antonio Adán was volstrekt kansloos: 1-1.

Invaller Ángel Correa kreeg in de tweede helft nog een goede kans om Atlético opnieuw op voorsprong te zetten, maar punterde na een fraaie actie naast. Simeone gaf bovendien vanaf de tribune het sein dat het tijd was om Griezmann na een uur rust te gunnen. De beslissing zal dan ook vallen in de return in Madrid op 16 januari.