Deze spelers veroverden een plekje in het laatste Elftal van de Week in 2018

Reacties

Alweer het laatste VI Elftal van de Week in het jaar 2018, deze spelers blonken uit in de laatste speelronde voor de winterstop in het seizoen 2018/19.

Deze spelers veroverden een plekje in het laatste Elftal van de Week in 2018

Niet voor de eerste keer vinden we Fortuna Sittard-keeper Alexei Koselev terug onder de lat in dit elftal. De Moldaviër die transfervrij overkwam vanuit Roemenië miste dit seizoen nog geen seconde Eredivisie-voetbal en hield tegen FC Groningen voor de vierde keer de nul. Fortuna speelde een helft met tien man na de rode kaart voor Jorrit Smeets en dus was de inbreng van Koselev zeer belangrijk.

NAC Breda profiteerde juist wel van uitgedeelde rode kaarten. SC Heerenveen stond nog voor rust met negen man, nadat Ben Rienstra én Yuki Kobayashi van het veld werden gestuurd. De laagvlieger uit Brabant benutte dat voordeel optimaal, met spits Mitchell te Vrede en Greg Leigh als uitblinkers. Te Vrede produceerde de openingstreffer tegen Heerenveen en was ook verantwoordelijk voor de 2-2. Beide doelpunten maakte hij uit een voorzet van Leigh, die na de rode kaarten de gehele linkerflank kon bestrijken. Dit deed hij met verve. NAC won uiteindelijk met 4-2.

Net als NAC leveren Heracles Almelo en PSV twee spelers aan het laatste Elftal van de Week van 2018. Na een moeizame start won PSV met 3-1 van AZ en kroonden de Eindhovenaren zich tot winterkampioen van de Eredivisie. Nick Viergever blonk uit in de defensie, terwijl Hirving Lozano scoorde. Vanaf de stip maakte hij de 3-1.

Ajax bleef in het spoor van de koploper door zelf ook met die cijfers te winnen. Angstgegner FC Utrecht werd in De Galgenwaard weer eens verslagen door de Amsterdammers. Voorafgaande aan het duel werden de statistieken breed uitgemeten in de media. Na de laatste tien ontmoetingen in Utrecht keerde Ajax liefst achtmaal met puntenverlies terug naar de hoofdstad. Zondagmiddag was dat niet het geval, Ajax won met 1-3 en aanvoerder Matthijs de Ligt veroverde in die wedstrijd een plek in het Elftal van de Week.

Heracles gaat de geschiedenisboeken in, deze club leverde de laatste Speler van de Week in het jaar 2018 af. Brandley Kuwas schitterde op bezoek bij Excelsior (0-3), hij was bij alle drie de goals van zijn team betrokken. Zelf maakte Kuwas na een mooie combinatie met Lerin Duarte de 0-2. Achterin oogde het solide bij de formatie uit Overijssel, Maximilian Rossmann speelde in die linie een belangrijke rol.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Patrick Joosten, die verdienstelijk speelde tegen PEC Zwolle en verantwoordelijk was voor de 2-0 eindstand, Aras Özbiliz en Nasser El Khayati. Özbiliz nam samen met Fran Sol het verzwakte Willem II bij de hand, trainer Adrie Koster besloot immers vier spelers disciplinair te schorsen. El Khayati liet zijn traptechniek maar weer eens gelden en deed Feyenoord pijn met twee goals: 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.