Deze net-niet-fitte internationals kan Koeman alsnog oproepen

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag zijn voorselectie voor de interlandperiode in november bekendgemaakt, maar gaf daarbij meteen aan dat er geblesseerde spelers niet op de lijst staan, die wel in beeld blijven. VI zet op een rijtje om wie dat gaat.

Deze net-niet-fitte internationals kan Koeman alsnog oproepen
© Pro Shots

'We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die honderd procent fit zijn. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan', viel te lezen in het persbericht van Oranje na de aankondiging van de voorselectie. Op vrijdag 10 november wordt de definitieve selectie voor de interlands tegen Ierland en Gibraltar bekend en daar kunnen dus 'nieuwe' namen bij zitten.

Er zijn internationals als Jurriën Timber die vanwege de ernst van hun blessure niet in aanmerking komen voor een plek bij de selectie, maar de potentiële selectie herbergt wel enkele namen die werken aan een terugkeer op de velden. Sven Botman is daar een voorbeeld van. De centrumverdediger van Newcastle United wordt begin november terugverwacht na een knieblessure, precies op tijd voor het nieuwe selectiemoment van Koeman.

Over Frenkie de Jong doen verschillende berichten de ronde. Spaanse media hebben gemeld dat de middenvelder van Barcelona de komende interlandperiode moet missen, maar er wordt ook geschreven dat De Jong begin november juist terug zal keren. De belangrijke spil bij Oranje is niet opgenomen in de voorselectie en dus nog niet honderd procent fit, maar ook hij kan alsnog aan de selectie toegevoegd worden voor de interlandperiode waarin het Nederlands elftal het EK-ticket binnen kan slepen. Vrijdag trainde hij mee bij Barça.

Ook voorin zijn er personele problemen bij Oranje. Cody Gakpo lijkt de meest logische naam die toegevoegd kan worden in november. De aanvaller van Liverpool zit niet bij de voorselectie, maar is zo goed als hersteld van een knieblessure. Afgelopen donderdag speelde hij nog een klein half uur mee bij Liverpool in de Europa League-wedstrijd tegen Toulouse. In de komende periode krijgt hij de kans om compleet wedstrijdfit te worden en weer een optie te zijn voor Koeman. Teun Koopmeiners zit zelfs al verder in dat proces. Hij liep een spierblessure op en zit niet bij de voorselectie, maar donderdag speelde de middenvelder een volle wedstrijd bij Atalanta.

Noa Lang lost Cody Gakpo af tegen Ierland. Mogelijk is het duo ook inzetbaar tijdens de volgende duel met de Ieren.
© Pro Shots
Noa Lang lost Cody Gakpo af tegen Ierland. Mogelijk is het duo ook inzetbaar tijdens de volgende duel met de Ieren.

Voor Noa Lang wordt de interlandperiode een race tegen de klok. De aanvaller van PSV miste de afgelopen duels met een hamstringblessure, maar heeft de individuele training hervat in Eindhoven. Ook Memphis Depay kampt met zo'n blessure, de aanvaller en topscorer onder Koeman is daar al ruim een maand zoet mee inmiddels. Berichten uit Spanje zijn dat de medische staf van Atlético Madrid voorzichtig is met Memphis, die de laatste jaren met meerdere blessures kampte.

Tyrell Malacia is een geval apart bij de Oranje-selectie. De linksback van Manchester United liep aan het einde van het vorige seizoen een knieblessure op, moest onder het mes en speelde dit seizoen nog niet. Een terugkeer wordt in november verwacht, maar een terugkeer bij Oranje komt waarschijnlijk nog te vroeg. De situatie van Steven Berghuis is onbekend. De Ajacied miste de vorige interlandperiode wegens een blessure, maar was donderdag basisspeler tegen Brighton & Hove Albion. Hij zit niet in de voorselectie van Koeman.

Poll Welke geblesseerde speler mist Oranje op dit moment het meest?
  • Sven Botman
  • Frenkie de Jong
  • Cody Gakpo
  • Teun Koopmeiners
  • Noa Lang
  • Memphis Depay
  • Een andere international, namelijk...
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.