Dest kijkt uit naar weerzien met Malen: 'Maar mijn plannetje vertel ik niet'

Reacties

Sergiño Dest gaat het Champions League-duel met Borussia Dortmund met veel vertrouwen tegemoet. De verdediger van PSV staat dinsdagavond waarschijnlijk tegenover Donyell Malen, een oude bekende van hem uit de jeugdopleiding van Ajax.

Dest kijkt uit naar weerzien met Malen: 'Maar mijn plannetje vertel ik niet'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Of het al de wedstrijd van het jaar is? Hopelijk niet', verklaarde Dest maandag op een persconferentie. De Amerikaans international hoopt met PSV het niveau van voor de winterstop te kunnen benaderen in het tweeluik met Borussia Dortmund, de huidige nummer vier in de Bundesliga. 'Het is bij ons niet hetzelfde als hoe we zijn geëindigd (in 2023, red.), maar we komen er wel weer.'

Droom
'We hebben een heel goede ploeg, zijn allemaal gemotiveerd en werken hard voor elkaar. We kunnen nog mooie stappen maken dit seizoen. Mijn droom is om de Champions League te winnen, maar zo ver zijn we nog niet, denk ik. Wie weet kunnen we er naartoe groeien', aldus Dest, die PSV kansrijk acht voor het behalen van de kwartfinales.

'Ik was wel tevreden met de loting, we hadden nog betere tegenstanders kunnen loten. Maar Dortmund blijft Dortmund. Voor mijn gevoel is de strijd fifty-fifty. Het wordt een heel intensieve wedstrijd, van kant naar kant. Dortmund heeft veel kwaliteiten, ook al spelen ze misschien weleens een mindere wedstrijd. Dat ze eerste werden in hun groep in de Champions League zegt mij meer.'

Malen
Dest kijkt uit naar de persoonlijke duels met Malen. 'Ik ken hem van vroeger, toen we in de jeugd van Ajax zaten. Ik heb later ook tegen hem gespeeld toen hij bij PSV zat. Donyell is heel snel, behendig en heeft een goede balbehandeling. Zeker geen makkelijke tegenstander. Als wij veel de bal hebben, zal hij meer moeten verdedigen. Maar het kan ook andersom zijn. Dat zullen we morgen zien. Ik hoop dat hij achter mij aangaat. Ik heb wel een plannetje om tegen hem te spelen, maar dat vertel ik niet. Die houd ik nog even op zak', zei Dest lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.