Dest: 'Dortmund heeft het knap gedaan, maar er liggen kansen voor ons'

Reacties

PSV-verdediger Sergiño Dest dicht zijn ploeg in het Champions League-tweeluik met Borussia Dortmund kansen toe op het bereiken van de kwartfinale. Dat vertelde de Amerikaan in gesprek met VI.

Dest: 'Dortmund heeft het knap gedaan, maar er liggen kansen voor ons'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Vanzelfsprekend heeft Dest respect voor de Duitse opponent op het miljardenbal, maar vergeleken met sommige andere mogelijke tegenstanders, denkt de PSV'er dat zijn ploeg er genadig is afgekomen met de huidige nummer vijf van de Bundesliga, voorts ex-werkgever van PSV-coach Peter Bosz.

'Toen ik bij de loting de laatste drie overgebleven clubs hoorde met Manchester City, Bayern München en Borussia Dortmund dacht ik wel even: Oh shit. Maar we hebben wel de beste van die drie geloot, denk ik. Dortmund heeft het gewoon heel goed gedaan in de groepsfase. Heel knap dat ze in zo’n zware poule (met Paris Saint-Germain, Newcastle United en AC Milan, red.) eerste zijn geworden. Maar toch liggen er voor ons kansen. Zo voelt dat', aldus Dest over zijn eerste reactie na de loting medio december.

Dest ziet ook in dat Dortmund niet lekker draait in de eigen competitie, en zijn eigen ploeg juist buitengewoon goed. 'Ze doen het niet zo heel goed in de competitie, maar we zullen ze niet onderschatten. Want Dortmund blijft Dortmund en ze halen er nu wat spelers bij. Maar wij zijn niet bang en wij kunnen ook hen verslaan. We hebben een grote en goede kans en zij zullen ook denken: Hé, dit seizoen van PSV is niet wat het normaal is. Zij zien ook dat wij heel goed bezig zijn.’

Het hele gesprek met Dest is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.