Dessers maakt rentree bij Nigeriaanse ploeg

Reacties

Cyriel Dessers is terug bij de Nigeriaanse nationale ploeg. De Feyenoord-spits is opgeroepen voor de komende interlandperiode.

Dessers maakt rentree bij Nigeriaanse ploeg
© Pro Shots

Dessers zag in het voorjaar van 2020 zijn droom uitkomen met een oproep voor The Super Eagles, maar corona zette een streep door de rekening. Een half jaar later, op 30 oktober, maakte hij tegen Tunesië zijn debuut. 'Trots en vereerd om zo'n grote voetbalnatie als Nigeria te vertegenwoordigen', reageerde de spits destijds.

De afgelopen jaren ontbrak Dessers in de Nigeriaanse selectie, waar de concurrentie stevig is met onder anderen Napoli-spits Victor Osimhen en Leicester City-aanvaller Kelechi Iheanacho. Dat duo ontbreekt echter in de huidige lijst. Dessers maakt zijn rentree en wordt zo beloond voor zijn sterke prestaties van de afgelopen tijd. De 27-jarige aanvaller scoorde zesmaal in zijn laatste zes duels en is topscorer van de Conference League.

De Feyenoorder kan eind mei en begin juni mogelijk zijn tweede en derde interland spelen voor Nigeria. De Afrikaanse ploeg neemt het op 29 mei (vier dagen na de Conference League-finale) op tegen Mexico en speelt vijf dagen later tegen Ecuador.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Nigeria
Meer over Nigeria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.