Dessers helpt NAC stapje dichterbij Eredivisie

Reacties

NAC Breda heeft zich zondagmiddag ten koste van FC Volendam geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Na de 2-2 in het eerste duel won de formatie van Stijn Vreven in eigen huis met 2-0.

Dessers helpt NAC stapje dichterbij Eredivisie

Cyriel Dessers maakte al na zes minuten de openingstreffer in het Rat Verlegh Stadion. De Belgische aanvaller kreeg de bal teruggelegd van Fabian Sporkslede, waarna hij overtuigend binnenschoot. Na 24 minuten bracht Dessers NAC in een nog betere uitgangspositie door de 2-0 binnen te koppen. Na een voorzet van Manu García won hij in de lucht gemakkelijk van Volendam-verdediger Kees Kwakman.

In de tweede helft wist Volendam de spanning niet meer terug in de wedstrijd te brengen. Daardoor zijn de Brabanders weer een stapje dichterbij een terugkeer op het hoogste niveau. In 2015 speelde NAC voor het laatst in de Eredivisie. In de slotfase kregen de Brabanders nog een teleurstelling te verwerken. Matchwinner Dessers verliet met een enkelblessure het veld. Hij werd vervangen door Vinnie Vermeer.

In de finale van de play-offs treft de formatie uit Breda NEC of FC Emmen. De Nijmegenaren hebben de beste papieren na de 1-3 in het eerste duel. De tweede wedstrijd staat zondagmiddag gepland (aftrap 16.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.