Deschamps wil EK-teleurstelling wegspoelen in WK-finale

Reacties

Didier Deschamps kwam na het bereiken van de WK-finale met Frankrijk nauwelijks uit zijn woorden. De bondscoach was bijzonder trots op zijn spelers.

Deschamps wil EK-teleurstelling wegspoelen in WK-finale

Dankzij een 1-0 overwinning op België plaatste Frankrijk zich voor de finale, die zondag op het programma staat in Moskou. Door wereldkampioen te worden hoopt Deschamps zich daar te revancheren voor de EK-finale van twee jaar geleden, toen Portugal na verlenging met 1-0 te sterk bleek. Die nederlaag dreunde lang door in Frankrijk en doet dat eigenlijk nog steeds.

'We hebben het verlies van 2016 nog steeds niet verwerkt', zei Deschamps na de zwaarbevochten overwinning op België. 'Natuurlijk weet ik nog goed wat er twee jaar geleden gebeurde. We gaan nu opnieuw naar een finale en zullen proberen om te winnen.'

Deschamps, die na Mario Zagallo en Franz Beckenbauer de derde kan worden die als speler én trainer het WK wint, genoot van de ontlading bij zijn spelers. 'Het was geweldig, ik ben erg blij voor mijn spelers. Ze hebben karakter en de juiste mentaliteit getoond. De selectie is al 49 dagen bijeen. Er is veel gebeurd, veel moeilijke dingen', zei de bondscoach, die geen voorbeelden gaf van die 'moeilijke dingen'.

'Paul Pogba is een dienende speler geworden in dit Frankrijk'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.