Derde plek geeft Italiaanse media hoop: 'De renovatie is begonnen'

Italië liet zondag in de gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Nederland (2-3) twee gezichten zien. Dat concluderen de Italiaanse media, die de troostprijs omarmen. 'Het laat zien welke weg we moeten volgen.'

2 - 3
Italië
Italië

In de Grolsch Veste waren de Italianen voor rust heer en meester. Oranje knokte zich in de tweede helft terug, maar kwam uiteindelijk tekort. 'Wij zijn niet de ploeg van Wembley, maar ook niet die van de tweede helft tegen Spanje', wijst La Gazzetta dello Sport op het enorme verschil tussen de gewonnen finale op EURO 2020 en de nederlaag tegen de Spanjaarden van afgelopen woensdag.

'De Azzurri schitterden tegen Oranje. Uiteindelijk eindigt Italië op derde plaats in de Nations League. Dat is weinig waard voor het palmares, maar geeft vertrouwen richting de toekomst', vervolgt de roze sportkrant. 'Het laat zien welke weg we moeten volgen. De renovatie is begonnen. In het verleden leven zou zelfpijniging zijn.'

Nederland niet sterk
Ook Tuttosport zag twee gezichten aan Italiaanse zijde. 'In de eerste helft heersten de jongens van Mancini, die met een dubbele voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft zwakten ze af en kwamen ze onder druk van de tegenstander. Oranje kwam terug in de wedstrijd, maar de comeback werd gestopt door een dodelijke tegenaanval van Federico Chiesa.'

Volgens La Repubblica moet het nieuwe Italië nog vorm krijgen. 'Briljante eerste helft, slechte tweede helft. Precies zoals drie dagen geleden tegen Spanje. Het verschil zit hem in de tegenstander, want Nederland speelde niet sterk. De spannende laatste minuten waren te wijten aan vermoeidheid, die weer voortkwam uit een gebrek aan ervaring. Italië vervolgt het traject van de toekomst.'