Denemarken ondersteunt arbeidsmigranten Qatar met speciale actie

Reacties

De Deense voetbalbond DBU heeft een actie bedacht om de situatie in Qatar onder de aandacht te brengen. Voor elk doelpunt dat in november in het Deense amateur- en profvoetbal wordt gemaakt, maakt de bond 1,34 euro (10 Deense kroon) over aan arbeidsmigranten in het WK-gastland.

Denemarken ondersteunt arbeidsmigranten Qatar met speciale actie

Het doel van de Deense voetbalbond is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in het land. 'We kijken uit naar het WK en gaat het Deense elftal daar ondersteunen. Toch zijn we nog steeds sceptisch over de mensenrechten waar arbeidsmigranten mee te maken hebben', schrijft de bond op haar site.

Het geld gaat naar de BWI, de internationale vakbond voor arbeiders in de bouwsector. Dit is een organisatie die zich sterk maakt voor de verbetering van de situatie in Qatar. Denemarken is hiermee niet het enige land dat aandacht vraagt voor de problematiek in de oliestaat. Zo draagt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk op het WK een OneLove-band en kwam ook Australië met een statement.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.