Deense media vol lof over emotionele Eriksen: 'Ik ben ongelooflijk trots'

Reacties

De Deense media zijn lovend over het optreden van Christian Eriksen in de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk (2-0). Eriksen speelde het duel in Parken, het stadion waar hij in juni 2021 de dood recht in de ogen keek.

Deense media vol lof over emotionele Eriksen: 'Ik ben ongelooflijk trots'
Denemarken
Denemarken
2 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Denemarken won in de Nations League met 2-0 van Frankrijk en eindigde daarmee op de tweede plaats in Groep B van Divisie A. Eriksen vertolkte een belangrijke rol. Hij verzorgde de assist bij de 1-0 van Kasper Dolberg en leidde met zijn hoekschop de 2-0 in. In totaal creëerde de oud-Ajacied acht kansen voor zijn ploeg, meer dan zijn teamgenoten bij elkaar.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop waren de Deense media lyrisch. 'Christian Eriksen raakte het topniveau. Hij is absoluut van onschatbare waarde voor Denemarken', stelt het Deense Ekstra Bladet. 'Is hij ooit beter geweest in de nationale ploeg?', vraagt de krant zich hardop af.

De krant BT roemt vooral het collectief van Denemarken. Volgens de site laat de wedstrijd tegen Frankrijk zien dat 'het Deense superteam, met Eriksen en Højbjerg als twee spelers van wereldklasse, zelfs wereldsterren kan aftroeven. Als Denemarken het niveau haalt dat het team bereikte in de Nations League-overwinning tegen Frankrijk, dan kunnen we wereldkampioen worden.'

Bondscoach Kasper Hjulmand van de nationale ploeg toonde zich eerder al lovend over Eriksen. 'Ik denk dat hij de komende jaren alleen maar beter wordt', vertelde Hjulmand tegen Ekstra Bladet.  'Christian speelt zo gemakkelijk. Elke wedstrijd voetbalt hij gedecideerd en kalm. Hij geniet en past zich makkelijk aan.'

Eén van de fraaie momenten van Eriksen in de wedstrijd tegen Frankrijk. Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ongelooflijk trots
Eriksen speelde de wedstrijd in Parken, het stadion waar hij tijdens het EK-duel tegen Finland naar de grond ging. Hij moest gereanimeerd worden en een lange herstelperiode volgde. De middenvelder maakte in maart van dit jaar zijn rentree voor de nationale ploeg. Toch bleef het de vraag of Eriksen nog wel een volwaardige voetbalcarrière zou kunnen hebben.

De uitblinker zelf was na afloop dan ook emotioneel in gesprek met Ekstra Bladet. 'Ik denk nog wel eens terug aan waar ik in september was, zonder voetbal en zonder kennis en wat er in de toekomst zou gebeuren. Ik ben ongelooflijk trots op wat er de afgelopen maanden is gebeurd, het is een beetje ontroerend. De bal valt waar hij moet en de passes zijn ook nauwkeurig. Ik voel me heel comfortabel op het veld.'

Spelersprofiel

C. Eriksen


Geboortedatum:
14 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Middelfart
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Denemarken
UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Denemarken
6
4
0
2
9-5
+4
12
3
Frankrijk
6
1
2
3
5-7
-2
5
4
Oostenrijk
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Eriksen
Meer over C. Eriksen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.