Christian Eriksen heeft opnieuw gescoord als Deens international. Een halve week na te hebben toegeslagen tegen het Nederlands elftal was de ex-Ajacied dinsdagavond in Kopenhagen trefzeker tegen Servië.

Denemarken
3 - 0
Servië
Servië

Eriksen begon in de oefenwedstrijd op Deense bodem voor het eerst sinds zijn hartproblemen weer in de basis bij de nationale ploeg. Hij zorgde voor de creatieve impulsen bij de ploeg die vroeg in de tweede helft al met 2-0 leidde. De aanvallende middenvelder onderscheidde zich in de 57ste minuut door te scoren. Eriksen ontving de bal vlak buiten het strafschopgebied en schoot fraai raak in de korte hoek: 3-0.

Voor Eriksen is het een heel bijzondere interlandperiode. Tegen Oranje vierde hij zaterdag zijn rentree bij de nationale ploeg en scoorde hij ook al. Voorafgaand aan het duel met Servië werd in Kopenhagen uitgebreid stilgestaan bij de terugkeer van de 110-voudig international, die voor het eerst weer speelde in het stadion waarin het voor hem tijdens het EK misging. In de EK-wedstrijd tegen Finland ging Eriksen naar de grond met hartproblemen, waarna een zware revalidatieperiode volgde.

Zege Denemarken
Tegen het Servië van Dusan Tadic kwam Denemarken in de vijftiende minuut al op voorsprong via EK-revelatie Joakim Maehle. De bal viel goed voor de vleugelverdediger, die aan kwam stormen na een afgeslagen corner en overtuigend raak schoot. Vroeg in de tweede helft zorgde Jesper Lindstrøm uit een voorzet van Pierre-Emile Højbjerg voor de 2-0. Denemarken controleerde de wedstrijd en na het doelpunt van Eriksen was alle spanning verdwenen in het Parken Stadion. Ajax-aanvoerder Tadic maakte de negentig minuten vol in Kopenhagen. Eriksen ging bij Denemarken in de tachtigste minuut naar de kant op een voor hem onvergetelijke avond.