Denemarken hoopt op ontsnapping: 'Eigenlijk begint het EK nu pas'

Reacties

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen hoopt Denemarken op sportief vlak voor een grote ontsnapping te zorgen. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand verloor de eerste twee groepswedstrijden, maar mag bij een zege op Rusland zelfs nog hopen op de tweede plaats in Groep B.

Denemarken hoopt op ontsnapping: 'Eigenlijk begint het EK nu pas'
© Pro Shots
Rusland
Rusland
1 - 4
Denemarken
Denemarken

Voor Denemarken is het EK het toernooi van Christian Eriksen, die tijdens de eerste wedstrijd tegen Finland op het veld een hartstilstand kreeg en gereanimeerd moest worden. Inmiddels gaat het beter met de middenvelder, die is ontslagen uit het ziekenhuis. Denemarken verloor het duel met Finland, dat nog diezelfde avond werd uitgespeeld, met 0-1. Ook topfavoriet België was te sterk (1-2).

Op de laatste speeldag is er maandag nog van alles mogelijk voor Denemarken, maar één ding is duidelijk: er moet gewonnen worden van Rusland. In het gunstigste scenario wint daarnaast België van Finland. Daardoor zouden Denemarken, Finland en Rusland op drie punten eindigen en komt het aan op het onderlinge doelsaldo. Dat kan dan in het voordeel zijn van de Denen, die op die manier op plek twee kunnen eindigen.

Portugal
'Eigenlijk begint het EK nu pas', zei Hjulmand zondag tijdens zijn vooruitblik met de pers. De bondscoach noemde Portugal als voorbeeld. Dat land speelde in 2016 in de groepsfase gelijk tegen Hongarije, IJsland en Oostenrijk, maar won uiteindelijk wel het toernooi. 'Daarom hebben wij nog vertrouwen in een goede afloop.'

Denemarken heeft maandag opnieuw de steun van de eigen fans in het Parken Stadion in Kopenhagen. 'Tegen België waren de supporters ongelooflijk', zei captain Simon Kjaer. 'Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in Parken. Ik hoop dat het maandag weer zo kolkt.'

De Russen zijn ondertussen niet blij dat veel van hun fans vanwege quarantaineregels niet aanwezig kunnen zijn in het stadion. Ze zijn boos omdat Finse en Belgische fans wel welkom waren. 'Je zou het niet eerlijk kunnen noemen, maar aan de andere kant is dit nu eenmaal de situatie waarin we zitten in de wereld', sprak bondscoach Stanislav Cherchesov.

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.