Dembélé bezorgt Barcelona extra troef voor Champions League-missie

Reacties

Barcelona heeft voor zijn Champions League-missie een extra troef in handen. Ousmane Dembélé is terug op het trainingsveld en lijkt de Catalanen in augustus weer te kunnen gaan helpen.

Dembélé bezorgt Barcelona extra troef voor Champions League-missie
© Pro Shots

Dembélé kwam in november voor het laatst in actie voor Barcelona en heeft zodoende nog geen enkele wedstrijd gespeeld onder Quique Setién, die pas sinds januari voor de groep staat. Dembélé raakte geblesseerd in de Champions League-ontmoeting met zijn oude werkgever Borussia Dortmund en kreeg in zijn herstel te maken met een terugslag.

De Fransman zou het gehele seizoen missen door een hamstringblessure. Hierdoor mocht Barcelona Martin Braithwaite nog buiten de transferperiode om overnemen van Leganés. De coronabreak zorgt ervoor dat Dembélé dit seizoen vermoedelijk toch nog minuten kan gaan maken.

Dinsdag verscheen Dembélé net als Clément Lenglet en Antoine Griezmann op het trainingsveld. De drie Franse internationals werkten nog wat individuele oefeningen af, maar SPORT meldt dat het trio naar alle waarschijnlijkheid fit genoeg zal zijn voor de Champions League-hervatting. In de achtste finales speelt Barcelona volgende week zaterdag tegen Napoli; de eerste ontmoeting met de Italianen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na deze wedstrijd wachten er mogelijk nog drie duels in Portugal.

Reis
Voor de training van woensdag zullen volgens het Spaanse RAC1 enkele talenten uit Barcelona B aansluiten. Ook Ludovit Reis wordt in de berichtgeving genoemd als een van de spelers die zich mag melden. De Nederlandse middenvelder zal eerst, net als zijn ploeggenoten, worden getest op het coronavirus. Als er geen problemen aan het licht komen, mag hij aansluiten.

Barcelona gaat vol voor de Champions League: 'Maar ze zijn kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.