Del Piero voorziet prominente rol voor Pogba en Lukaku in opmars Serie A

Reacties

Alessandro Del Piero hoopt dat het Italiaanse voetbal in de komende jaren verder uit het dal kan klimmen. De oud-spits van Juventus voorziet daarin een rol voor Romelu Lukaku en Paul Pogba, die worden gelinkt aan een terugkeer in de Serie A.

Del Piero voorziet prominente rol voor Pogba en Lukaku in opmars Serie A
© Pro Shots

Met de mogelijke rentree van Lukaku bij Internazionale en Pogba bij Juventus krijgt de Serie A mogelijk weer een boost, stelt Del Piero. 'Lukaku naar Inter en Pogba naar Juventus zou een geweldige zet zijn voor het hele Italiaanse voetbal, ook om weer een rol van betekenis te kunnen spelen in de Champions League', aldus de Champions League-winnaar van 1996 met Juventus tegen ESPN.

Sinds de gewonnen Champions League-finale van Internazionale in 2010 wist geen enkele Italiaanse club nog beslag te leggen op de titel in het miljardenbal. De Oude Dame verloor daarna nog twee keer (2015 en 2018) in de finale. Sinds 2017 was Juventus de enige Italiaanse club die de laatste vier bereikte in de Champions League.

Premier League
Dankzij de winst van AS Roma op Feyenoord  in de Conference League-finale doorbrak Italië in mei een Europese prijzendroogte van twaalf jaar: 'De zege van Roma biedt hoop voor de toekomst van Italiaanse clubs in Europa. We zitten als Italië in een hele moeilijke fase met de clubteams én de nationale ploeg', verklaart Del Piero, die zag dat Italië het WK in Qatar misliep.

'De Premier League is nu toonaangevend met een aantal clubs die op een heel hoog niveau spelen. Dat kun je ook zien aan de prestaties in de Champions League en de Europa League', verklaart Del Piero, die ruim vijfhonderd officiële wedstrijden voor Juventus speelde en zes keer landskampioen werd met De Oude Dame.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.