Del Bosque relativeert matige generale: 'Vrees Oranje niet'

Reacties

De 2-0 overwinning van Spanje op El Salvador, de nummer 68 van de wereld, hield bepaald niet over. Toch ziet bondscoach Vicente del Bosque weinig reden tot zorg, al beseft hij dat zijn elftal vrijdag tegen Nederland uit een ander vaatje moet tappen.

Del Bosque relativeert matige generale: 'Vrees Oranje niet'

Spanje nam pas in het laatste halfuur afstand van El Salvador, door twee goals van David Villa. 'Het ontbrak ons regelmatig aan doorzettingsvermogen en scherpte in de buurt van het doel van de tegenstander', analyseert Del Bosque.'Maar ik vond dat het verdedigend een stuk beter ging dan voorheen. We hebben bijna niets weggegeven.'

Doordat El Salvador de ruimtes heel klein maakte, had Spanje het moeilijk. 'Ik ga er vanuit dat we op het WK meer ruimte krijgen om ons spel te spelen', vervolgt Del Bosque, die zijn elftal vorige week een ook al weinig overtuigende zege op Bolivia (2-0) zag boeken. 'Vrees ik het duel met Nederland? Nee, maar ik heb wel respect voor de vice-wereldkampioen.'

'Samenvattend denk ik dat we tevreden kunnen zijn over onze voorbereiding op het WK. We hebben goed getraind en onze oefenduels verliepen ook naar tevredenheid. Bovendien heeft Juanfran tegen El Salvador negentig minuten gespeeld en Diego Costa zeventig. Zij staan er dus allebei goed voor', gaat Del Bosque verder. Achter de afwezigheid van Jordi Alba hoeft volgens hem niet veel gezocht te worden. 'Hij had last van blaren op zijn voeten. Met hem komt het wel goed', besluit de bondscoach.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.