Degradatie nadert: moed zakt in de schoenen bij noodlijdende traditieclub

Reacties

Southampton eindigde onder het bewind van Ronald Koeman in 2016 nog als zesde in de Premier League. Inmiddels verkeert de club echter in zwaar weer. De club lijkt af te stevenen op het Championship, waar het in 2012 voor het laatst actief was.

Degradatie nadert: moed zakt in de schoenen bij noodlijdende traditieclub
© Pro Shots
Southampton
Southampton
0 - 1
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Virgil van Dijk, Sadio Mané, Graziano Pellè en Dusan Tadic. Het is slechts een viertal spelers dat in 2016 deel uitmaakte van de succesformatie van Koeman. Diverse spelers vonden via het St. Mary’s Stadium het afgelopen decennium de top van het internationale voetbal, maar een glansrijke periode op het hoogste niveau lijkt op korte termijn ten einde te komen. Zeker na de thuisnederlaag tegen Bournemouth, afgelopen donderdag.

Eigenlijk was Southampton nog de betere ploeg. Het gelijke spel bij koploper Arsenal (3-3) van afgelopen weekend had de burger moed gegeven. Sinds 4 maart was er niet meer gewonnen, waardoor de situatie penibel werd. Tegen Bournemouth moest het dan ook gebeuren, maar schijn bedroog. Het bezoek aan Noord-Londen had zand in de ogen van de fans gestrooid. Een uitval was voldoende op Southampton nog verder naar de rand van de afgrond te drukken.

Vol teleurstelling gingen The Saints naar huis. Ook manager Ruben Selles was ontgoocheld. 'We hebben niet het team gezien wat we wilden zien. Het is simpelweg niet goed genoeg. Dat terwijl we tegen Arsenal juist hadden laten zien in de Premier League tegen iedere tegenstander partij te kunnen bieden.'

'Eigenlijk waren de laatste wedstrijden een teken aan de wand. Steeds waren er kleine momenten waardoor we niet konden winnen', besloot Selles. En zo’n moment, met een afgeslagen bal na een counter, was er tegen Bournemouth weer. Southampton kon echter niet reageren. 'De kans om uit deze situatie te komen, wordt kleiner en kleiner.'

Toch weigerde Selles de handdoek in de ring te gooien. Zolang er hoop is, leeft Southampton tenslotte nog. 'We ademen nog, zijn nog niet verslagen. Ons spel is meer dan goed genoeg om nog wedstrijden te kunnen winnen. We hebben een wonder nodig, maar er is nog altijd een scenario dat we de dans kunnen ontspringen. Daar doen we alles voor.'

Het gat van Southampton op de veilige zeventiende plaats is inmiddels zes punten. Nog vijf wedstrijden heeft de hekkensluiter om degradatie te ontlopen. Met duels tegen Newcastle United, Brighton & Hove Albion en Liverpool in het verschiet, is het programma echter loodzwaar.

Bekijk hier de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.