Definitief: Nijland is derde kandidaat voor KNVB-voorzittershamer

Reacties

Hans Nijland gaat de strijd aan met Frank Paauw en Jeanet van der Laan om het voorzitterschap van de KNVB. Nijland, bekend door zijn lange periode als voorzitter van FC Groningen, heeft het minimaal vereiste aantal handtekeningen binnen.

Definitief: Nijland is derde kandidaat voor KNVB-voorzittershamer
© Pro Shots

Dat meldt de Groningse omroep RTV Noord zondag in een artikel waarin Nijland ook zelf aan het woord komt. Nijland werd als tegenkandidaat voor Paauw naar voren geschoven door het Supporterscollectief, een overkoepelend orgaan van zo'n vijftig supportersverenigingen van Nederlandse bvo's. Alles bij elkaar zijn ze goed voor 1,3 miljoen leden. In de stadions was in de voorbije weken veel protest tegen Paauw te zien.

De benoeming van Paauw leek in kannen en kruiken, maar de vergadering waarop die zou worden beklonken werd vorige maand uitgesteld omdat die samenviel met The Passion, toevallig ook opgevoerd in Zeist. Sinds die voorstelling zijn er twee tegenkandidaten verrezen: naast Nijland dus ook Van der Laan. Van der Laan was in het verleden onder meer international van Oranje en parlementslid namens D66. Voor de liberale partij was ze woordvoerder voor onder meer sportzaken.

Het trio strijdt om de opvolging van Just Spee, die de hamer om gezondheidsredenen overdraagt. De vergadering waarop de nieuwe voorzitter gekozen wordt, zal na de afgelasting eind maart nu plaatsvinden op 27 mei.

Voetbal International sprak Hans Nijland recent zelf. Dat verhaal is hieronder te lezen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.