Defensieve zorgen Twente in aanloop naar streekderby

FC Twente heeft te kampen met defensieve problemen in de aanloop naar de derby tegen Heracles Almelo. Trainer Steve McClaren zal met name moeten puzzelen voor de backposities aangezien Edson Braafheid (enkel) en Robbert Schilder (knie) vraagtekens zijn voor de wedstrijd van vrijdag in Enschede.

Defensieve zorgen Twente in aanloop naar streekderby

Beide spelers worden vrijdag in aanloop naar het duel getest, maar lijken de streekderby zoals het er nu naar uit ziet te moeten missen. Hierdoor lijkt McClaren te gaan kiezen voor Roberto Rosales als linkervleugelverdediger, omdat de derde linksachter Nicky Kuiper ook al geblesseerd is en het duel met de Heraclieden zeker niet in actie kan komen.

Daarmee zijn de problemen achterin nog niet opgelost. Door het schuiven van Rosales naar de linkerkant is de rechterkant vacant en die positie wordt volgens de coach toebedeeld aan het jonge talent Joey Pelupessy en niet door de gebruikelijke stand-in Tim Breukers. De voormalige speler van Heracles heeft te veel hinder van een bovenbeenblessure.

Daarnaast werd tijdens de persconferentie van de Tukkers bekend dat doelman Nikolay Mihaylov (knie) vrijdag niet van de partij is en pas na de winterstop weer inzetbaar is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's