Deco duidelijk over toekomst Xavi: 'Die vraag slaat helemaal nergens op'

Reacties

Xavi hoeft niet te vrezen voor zijn baan. Die boodschap droeg Barcelona zondagavond uit na de 4-1 nederlaag tegen Real Madrid in de finale om de Spaanse Supercopa.

Deco duidelijk over toekomst Xavi: 'Die vraag slaat helemaal nergens op'
© Pro Shots

Dat resultaat was de volgende teleurstelling in een seizoen dat voor Barça nog niet bepaald op rolltjes loopt. In de Champions League gingen de Catalanen als groepswinnaar door naar de achtste finale, maar in La Liga bedraagt de achterstand op Real zeven punten en heeft koploper Girona zelfs nog een puntje meer met een wedstrijd meer gespeeld.

Eerder dit seizoen ging Barça ook al onderuit in de competitietoppers tegen Real (1-2) en Girona (2-4). Nu zondagavond ook de eerste prijs van het seizoen naar de aartsrivaal ging, kreeg technisch directeur Deco na afloop een vraag over de toekomst van Xavi. De clubicoon hoeft echter niet te vrezen voor zijn baan als trainer in Camp Nou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Die vraag slaat helemaal nergens op', antwoordde technisch directeur Deco, twee decennia terug nog ploeggenoot van Xavi onder trainer Frank Rijkaard bij Barcelona, zondagavond voor de camera van Movistar+. 'De trainer blijft het vertrouwen hebben van de voorzitter en de sportieve leiding. Daar verandert deze nederlaag niets aan.'

Natuurlijk had Barcelona de Super Cup graag willen winnen, erkende Deco. 'En deze 4-1 nederlaag komt hard aan, maar we waren niet in staat het gevecht aan te gaan. We waren niet in staat om iets terug te doen tegen Madrid, dat met Vinícius en Rodrygo veel diepte had. Zij hebben spelers van topkwaliteit. De 3-1 kwam hard aan bij ons.'

En dus zit er voor Barça niks anders op dan zich te richten op het bekerduel van komende donderdag met Unionistas de Salamanca. De Copa del Rey is realistisch gezien de beste kans op een hoofdprijs, zeker nu het gehoopte keerpunt - zoals vorig seizoen nog wel het geval was na het winnen van de Super Cup - tegen Real uitbleef.

Xavi herinnerde zijn ploeg voor de wedstrijd nog aan de filosofie van Johan Cruijff, maar Mundo Deportivo zag dat die oproep weinig effect had. Barça had weliswaar het meeste balbezit, maar Real maakte de doelpunten. En dus is het wachten op betere tijden, al begint de tijd met name in La Liga wel te dringen om nog iets van het seizoen te maken.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
5
Athletic de Bilbao
38
19
11
8
61-37
+24
68
6
Real Sociedad
38
16
12
10
51-39
+12
60
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.