Debuut Wolfsburg in kwartfinale na afslaan aanval Gent

Reacties

VfL Wolfsburg heeft ook het tweede duel met AA Gent in een overwinning omgezet. Door een late goal van André Schürrle werden de Belgen, die op eigen veld al met 2-3 onderuit gingen, nu met 1-0 verslagen.

Debuut Wolfsburg in kwartfinale na afslaan aanval Gent

AA Gent-trainer Hein Vanhaezebroeck vertelde in aanloop naar het duel met de Duitse nummer zeven al een mirakel nodig te hebben om zich bij de laatste acht van de Champions League te scharen. Dat Wonder van Wolfsburg zat er geen moment in.

In het heenduel had Wolfsburg in het eerste uur door twee goals van Draxler en een treffer van Max Kruse al pijnlijk het verschil gemaakt. Dat de Belgen zich nog oprichtten en terugkwamen tot 2-3 bood nog een beetje hoop. Maar de Belgische kampioen kon op Duitse bodem geen moment een vuist maken. Voor rust kwam de enige kans op naam van Josuha Guilavogui, die Gent-goalie Matz Sels redding zag brengen.

Na de onderbreking roken ook Luiz Gustavo en Schürrle (twee keer) aan de openingstreffer. Gent kon daar slechts kleine kansjes tegenover zetten en moest een kwartier voor tijd het hoofd buigen. Draxler verschafte zich met een individuele actie op de achterlijn de ruimte om Schürrle de winnende goal op een presenteerblaadje te bieden. Met de assist ontdeed Draxler het tweeluik direct van de laatste spanning en ontpopte hij zich tot de beul van de Belgen.

Omdat Gent nog drie keer moest scoren, kwam de kwartfinaleplek van Wolfsburg – dat nog altijd aantrad zonder de geblesseerde Bas Dost – geen moment meer in gevaar. Voor de club van trainer Dieter Hecking en assistent Ton Lokhoff is het de eerste keer dat is doorgedrongen tot het eliteclubje van acht in Europa. In de poule won Wolfsburg nog met 2-0 van PSV op eigen veld, terwijl in Eindhoven met 2-0 werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.