De Champions League is dit jaar zo eentonig niet meer

Reacties

Waar de knock-outfase van de Champions League de laatste twee seizoenen een weerzien van oude bekenden was, lijkt de editie van dit jaar een verfrissend gebeuren te worden.

De Champions League is dit jaar zo eentonig niet meer

Met VfL Wolfsburg en AA Gent plaatst zich dinsdag (20.45 uur) al in elk geval één debutant voor de kwartfinale, iets wat de laatste twee seizoenen niet gebeurde. De Duitsers hebben na de zege in Gent (2-3) de beste papieren om de laatste acht te bereiken. Bas Dost (foto) is tegen die tijd ook weer hersteld van zijn voetblessure om zo te zorgen voor wat Nederlandse inbreng.

Als Zenit Sint-Petersburg woensdag op eigen veld de achterstand tegen Benfica (1-0 in de heenwedstrijd) wegwerkt, dan kunnen de Russen een tweede nieuweling zijn bij de laatste acht van het kampioenenbal. Gerekend wordt sinds het seizoen 1992/93, het moment dat de Europa Cup I werd omgevormd tot Champions League.

Het moet echter gek lopen als Manchester City volgende week dinsdag het ticket voor de laatste acht misloopt, want de tweede club uit Manchester won zijn uitwedstrijd al met 3-1 van Dinamo Kiev. Ook de Engelsen, die zich met de miljarden van sjeik Mansour pas relatief kort onder de Europese elite scharen, bereikten nog nooit eerder de kwartfinale van het belangrijkste clubtoernooi.

Ajax is met vier kwartfinaleplaatsen de best presterende Nederlandse club in de Champions League, maar kan worden geëvenaard door PSV. De Eindhovenaren gaan 15 maart met een 0-0 op zak op bezoek bij Atlético Madrid. Twee keer eerder bereikten ze de kwartfinale in de knock-outfase, in 1992/93 speelden de laatste acht in een poulesysteem direct om de finaletickets.

Huidige CL-deelnemers bij de laatste acht
Barcelona en Bayern München 14 keer
Real Madrid 13 keer
Chelsea en Juventus 9 keer
Arsenal 6 keer
Paris Saint-Germain 4 keer
Atlético Madrid, Benfica en PSV 3 keer
Dinamo Kiev en AS Roma 2 keer
AA Gent, Manchester City, VfL Wolfsburg en Zenit Sint-Petersburg nooit
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.