Debutant Van 't Schip: 'Wij geloven nog steeds in kwalificatie voor het EK'

Reacties

De druk staat er direct vol op bij het debuut van John van 't Schip als bondscoach van Griekenland. De uitwedstrijd in en tegen Finland moet eigenlijk gewonnen worden om nog een kans te behouden op plaatsing voor het EK. Het is daarnaast ook de eerste wedstrijd van een nieuw tijdperk. Met oud-Ajacied Van 't Schip voor het eerst in de rol van coach van een nationale ploeg.

Debutant Van 't Schip: 'Wij geloven nog steeds in kwalificatie voor het EK'
Finland
Finland
1 - 0
Griekenland
Griekenland

Afgelopen maandag werd Van 't Schip, samen met zijn assistenten Aron Winter en Michael Valkanis, gepresenteerd op het hoofdkantoor van de bond in Athene. Een paar trainingen later dient hij een ploeg geformeerd te hebben die de Finnen kan kloppen. 'Als ik had geloofd dat we geen kans meer zouden maken dan zou ik hier niet zitten', reageerde de voormalig trainer van PEC Zwolle op de opmerking dat het lastig gaat worden.

'Je moet altijd geloven in je kansen zo lang die er zijn, vechten en strijden. De situatie is momenteel moeilijk, maar we zijn nog zeker niet uitgeschakeld. De volgende wedstrijd is de belangrijkste, dat is altijd zo, maar nu helemaal omdat het tegen Finland is. We hebben een resultaat nodig. Bovendien spelen we nog een keer tegen elkaar en er zijn nog veel punten te vergeven. Wij geloven nog steeds in kwalificatie voor het EK.'

Van 't Schip onderstreept vereerd te zijn dat hij zijn bijdrage aan dit project mag leveren. De Grieken hebben de nieuwe technische staf voor langere tijd vastgelegd om in de toekomst weer een rol op het internationale podium te kunnen spelen. Van 't Schip en zijn assistenten zullen naar jonge spelers (zoals de Willem II'ers Pavlidis en Vrousai) kijken en hopen een herkenbaar systeem te introduceren. 'Dat is niet Nederlands of Grieks of Duits, maar het moet passen. De passie en de trots moet in ieder geval terugkeren.'

In de groep van Griekenland, waar ieder land vier duels heeft afgewerkt, is Italië met twaalf punten koploper, gevolgd door de Finnen met negen punten. Armenië heeft er zes, Griekenland en BosniëHerzegovina vier. Liechtenstein (nul punten) is de enige kansloze ploeg. Na het duel met Finland wacht voor de Grieken komende zondag een thuiswedstrijd tegen Liechtenstein.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep J EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
10
10
0
0
37-4
+33
30
2
Finland
10
6
0
4
16-10
+6
18
3
Griekenland
10
4
2
4
12-14
-2
14
4
Bosnië-Herzegovina
10
4
1
5
20-17
+3
13
5
Armenië
10
3
1
6
14-25
-11
10
6
Liechtenstein
10
0
2
8
2-31
-29
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.