Debutant Loovens wint, Galatasaray door na goals Amrabat

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Glenn Loovens heeft dinsdagavond zijn competitiedebuut in het shirt van Sheffield Wednesday opgeluisterd met een 2-1 overwinning op Leicester City • Onder leiding van manager Stuart Gray, de opvolger van de op zondag ontslagen Dave Jones, boekte Sheffield Wednesday pas de tweede overwinning van dit seizoen • Loovens, die op voorspraak van Jones voor een maand werd vastgelegd, moest een minuut voor tijd naar de kant • Sheffield Wednesday bezet na zeventien speelronden de voorlaatste plaats in het Championship •

• Op dezelfde avond speelde Kemy Agustien de laatste 25 minuten mee met Brighton and Hove Albion • In eigen huis ging zijn ploeg met 2-1 onderuit tegen Barnsley • In tegenstelling tot Agustien mocht Royston Drenthe niet invallen bij Reading, dat met 1-0 te sterk was voor Charlton Athletic •

• Galatasaray heeft zich ten koste van Gazianntep geplaatst voor de volgende ronde in de Turkse beker • Dankzij de doelpunten van Nordin Amrabat en Engin Baytar leek de ploeg van trainer Roberto Mancini, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Wesley Sneijder, op weg naar een reguliere overwinning • Toch had Galatasaray een strafschoppenserie nodig om zich te scharen bij de laatste zestien • Namens de bezoekers zorgden Sinan Özkan en Serdar Deliktas voor de 2-2 stand na negentig minuten, terwijl er geen treffers vielen in de extra tijd • Galatasaray bleek de sterkste na het nemen van strafschoppen • Ook in de beslissende penaltyreeks was Amrabat doeltreffend •