'Debate De Jong': 'Er is één speler voor wie Xavi Frenkie wil opofferen'

Reacties

Een nieuwe dag, een nieuwe voorpagina in Spanje met een verhaal over Frenkie de Jong. Volgens sportkrant Mundo Deportivo woedt bij Barcelona een 'intern debat' over de toekomst van de middenvelder. Het bestuur onder leiding van voorzitter Joan Laporta zou De Jong willen behouden, terwijl de technische staf bereid is om hem te laten gaan indien Bernardo Silva kan worden aangetrokken.

'Debate De Jong': 'Er is één speler voor wie Xavi Frenkie wil opofferen'
© Pro Shots

Bernardo wordt door Mundo Deportivo omschreven als 'de enige speler voor wie Xavi De Jong wil opofferen'. De 27-jarige Portugees heeft bij Manchester City nog een doorlopend contract tot 2025 en is dus niet goedkoop. Bernardo is Engeland onomstreden basisspeler, maar koestert al langer het verlangen om naar Spanje te vertrekken. Vorig seizoen blokkeerde Pep Guardiola een vertrek. Ditmaal zou de trainer van The Citizens in een persoonlijk gesprek met Bernardo hebben aangegeven dat hij bij een goed aanbod zou instemmen met een transfer.

Xavi is erg gecharmeerd van Bernardo, maar kan pas toeslaan als De Jong wordt verkocht. En vier dagen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano staat de Oranje-international nog altijd onder contract in Camp Nou. Waar het bestuur vorige maand intern aanstuurde op een transfer, is dat standpunt volgens de sportkrant langzaamaan veranderd. Laporta 'waardeert de speelstijl en de leeftijd van De Jong', en ziet het niet zitten dat de middenvelder vertrekt om elders succesvol te worden. Het verschil tussen het bestuur en de technische staf wordt gevat in de kop 'Debate De Jong'. 

Laporta beschouwt De Jong als een potentiële opvolger van Sergio Busquets, wiens contract volgend jaar afloopt. Xavi gebruikt De Jong (nog) niet op de positie van Busquets. De trainer stelde hem in de voorbereiding zelfs als centrale verdediger op. Toch erkent hij de kwaliteiten van De Jong en wil hij de middenvelder niet inruilen voor een speler die minder kwaliteiten wordt toegedicht, zoals Rúben Neves of Carlos Soler van Valencia. Alleen de komst van Bernardo zou de trainer overhalen om de ex-Ajacied te laten gaan. Zijn transfersom vormt echter een groot probleem. 'Aangezien Marc Cucurella voor bijna zeventig miljoen euro transfereerde in de Premier League, zal Manchester City veel meer vragen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.