Houding Barça maakt Van der Vaart woest: 'Ze moeten zich kapot schamen'

Reacties

Rafael van der Vaart kan niet geloven hoe Frenkie de Jong wordt behandeld bij Barcelona. De Nederlandse middenvelder wil dolgraag blijven in Catalonië, maar door de slechte financiële situatie van Barça wordt er al maanden gesproken over een gedwongen verkoop.

Houding Barça maakt Van der Vaart woest: 'Ze moeten zich kapot schamen'
© Studio Voetbal

De financiële situatie van Barcelona kwam zondagavond aan bod tijdens het programma Studio Voetbal. De gasten aan tafel werden eraan herinnerd hoe hoog de schuld van de Spaanse club is en voor hoeveel euro (circa 150 miljoen) er nieuwe spelers zijn gekomen.

Het steekt Van der Vaart dat Barcelona dure spelers haalt, maar met enkele huidige selectiespelers een deal heeft gesloten over een tijdelijke salarisverlaging. De Jong zou een van de spelers zijn die (herhaaldelijk) akkoord is gegaan met zo'n deal. 'Ze moeten zich kapot schamen bij Barcelona', vindt Van der Vaart. 'Komt er nog iemand die het voor de spelers opneemt? Die zegt, "luister Barcelona, tot hier en niet verder." Dit is toch belachelijk? Ze kopen spelers, allemaal mooie presentaties, maar ze kunnen hun eigen spelers niet eens betalen.'

Hoe Barcelona ondanks torenhoge schulden toch zoveel geld uit kan geven aan nieuwe spelers, legde VI's Tom Knipping eerder uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.