De zoektocht van Chelsea: gesprekken met topkandidaten zijn opgestart

Reacties

Chelsea is druk bezig met de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen Graham Potter. De gesprekken met (kamp) Julian Nagelsmann en Luis Enrique zijn inmiddels opgestart, weet Sky Sports. Laatstgenoemde is volgens de informatie van het Engelse medium momenteel in Londen.

De zoektocht van Chelsea: gesprekken met topkandidaten zijn opgestart
© Pro Shots

Luis Enrique (52) zit zonder werk sinds zijn vertrek bij de Spaanse nationale ploeg, na afloop van het afgelopen WK in Qatar. Hij geldt nu als een van de topkandidaten voor de klus bij Chelsea. Diezelfde titel draagt Nagelsmann (35), die vorige maand werd weggestuurd bij Bayern München. Chelsea heeft vooralsnog alleen contact met het management van de Duitser.

Nagelsmann wil volgens de Engelse informatie het liefst pas in de zomer ergens instappen. De coach heeft even tijd nodig om zijn ontslag bij Bayern te verwerken en de batterij weer op te laden. Het valt daarom niet uit te sluiten dat Chelsea het seizoen zal gaan afmaken met een interim-trainer. Opvallend genoeg schuift The Sun Frank Lampard voor deze job naar voren: clubicoon Lampard was eerder met niet bijzonder veel succes al de eindverantwoordelijke op Stamford Bridge.

Naast Luis Enrique en Nagelsmann staan er nog wel meer trainers op het lijstje bij Chelsea, zoals Mauricio Pochettino (clubloos), Rúben Amorim (Sporting Portugal), Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt) en Luciano Spalletti (Napoli). Ook de naam van voormalig Chelsea-coach José Mourinho (AS Roma) is gevallen, maar dit lijkt een broodje-aapverhaal te zijn.

Brighton & Hove Albion hoeft in ieder geval niet te vrezen dat het weer een succestrainer kwijtraakt aan Chelsea, zo meent Sky Sports. Het medium heeft begrepen dat Roberto De Zerbi niet op het Londense lijstje staat. De Zerbi stapte dit seizoen tussentijds in bij Brighton, nadat Chelsea Graham Potter had opgehaald in het zuiden van Engeland. De samenwerking met Potter werd echter geen succes voor de ambitieuze Blues en de manager werd afgelopen zondag de laan uitgestuurd.

Chelsea wordt nu geleid door interim-trainer Bruno Saltor, de voormalige assistent van Potter. Met de Spanjaard als eindverantwoordelijke langs de lijn speelde Chelsea dinsdag met 0-0 gelijk tegen Liverpool. Chelsea staat elfde in de Premier League en is nog actief in de Champions League. In de kwartfinale wacht een tweeluik met titelhouder Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.