De Wit schiet AZ in extremis naar eerste competitiezege van 2024

Reacties

AZ heeft eindelijk zijn eerste overwinning in de Eredivisie van dit nieuwe jaar binnen. Dani de Wit werd in de slotfase de grote held met zijn winnende treffer.

De Wit schiet AZ in extremis naar eerste competitiezege van 2024
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 2
AZ
AZ

AZ begon sterk en was in de openingsfase direct gevaarlijk. De Wit kon niet profiteren van een inschattingsfout van Fortuna-doelman Verrips. Na een ruim kwartier kwam Fortuna Sittard tegen de verhouding in op voorsprong. Winteraanwinst Kristijan Belić leverde de bal zomaar in bij Iñigo Córdoba. De Spanjaard van Fortuna liep vervolgens twee man voorbij en prikte de 1-0 binnen. Verder dan een afgekeurde goal van Pavlidis kwam AZ niet in de eerste helft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de tweede helft had AZ het lastig met het spel van Fortuna. Na een uur spelen werden de Alkmaarders een handje geholpen. Verrips liet een hoekschop zomaar van zijn borst stuiteren en Pavlidis was er als de kippen bij om de 1-1 tegen het net te tikken. De Griek komt daarmee op 21 treffers dit seizoen, twee meer dan Luuk de Jong en Santiago Giménez. 

Na die gelijkmaker was Fortuna het even kwijt. AZ kreeg een aantal kansen op de voorsprong. Verrips kon zich herstellen met een redding op een schot van Jordy Clasie en Myron van Brederode volleerde kiezelhard tegen de lat. 

Twintig minuten voor tijd ontsnapte ook AZ echter aan een achterstand. Justin Lonwijk werkte de bal van dichtbij tegen de lat, maar in de rebound probeerde Kaj Sierhuis het nog met een omhaal. Ook zijn poging eindigde op de lat en uiteindelijk kon AZ-doelman Mathew Ryan de bal pakken. 

In de slotfase kwam AZ toch nog op voorsprong. Invaller Lequincio Zeefuik kopte een verre inworp van Yukinari Sugawara goed door en De Wit schoot met binnenkant rechts beheersd raak. AZ pakt door de late treffer zijn eerste competitiezege sinds 9 december 2023, toen het met 4-1 won van Almere City.

Fortuna Sittard Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
31
27
3
1
103-17
+86
84
2
Feyenoord
31
23
6
2
80-24
+56
75
3
FC Twente
31
19
6
6
59-31
+28
63
4
AZ
31
17
7
7
62-35
+27
58
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.