De winter van Feyenoord: reis naar Portugal en oefenduels met Eredivisionisten

Reacties

Feyenoord heeft details naar buiten gebracht over de invulling van de komende weken. De koploper van de Eredivisie werkt in december meerdere oefenwedstrijden af en gaat opnieuw naar Lagos voor een trainingskamp.

De winter van Feyenoord: reis naar Portugal en oefenduels met Eredivisionisten
© Pro Shots

Met Justin Bijlow (Nederland), Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Sebastian Szymanski (Polen) vaardigt Feyenoord drie spelers af naar het WK in Qatar. De overgebleven selectieleden krijgen enkele weken vrijaf en melden zich op maandag 5 december weer op het trainingsveld. Ze gaan zich vervolgens voorbereiden op enkele oefenduels.

Op zaterdag 10 december komt KV Oostende, de huidige nummer veertien van de Belgische Pro League, naar Varkenoord. Op maandag 12 december gaat Feyenoord naar Lagos, waar de ploeg zich eerder al voorbereidde op de Conference League-finale. Tot en met zaterdag 17 december verblijven de spelers in Portugal.

Feyenoord heeft 'het voornemen' om tijdens het trainingskamp twee vriendschappelijke wedstrijden achter gesloten deuren te spelen, maar maakt niet bekend of er al tegenstanders zijn gestrikt. Na terugkeer in Nederland wordt op vrijdag 23 december geoefend tegen Go Ahead Eagles. Deze ontmoeting duurt 150 minuten, verdeeld over twee blokken. Feyenoord sluit het kalenderjaar op 28 december af in De Kuip met een benefietwedstrijd tegen FC Emmen.

Schema Feyenoord in de winterstop:

Datum Planning
10 december Wedstrijd tegen KV Oostende
12 december Reis naar Lagos
12-17 december Trainingskamp in Lagos, twee oefenwedstrijden
23 december Wedstrijd tegen Go Ahead Eagles*
28 december Wedstrijd tegen FC Emmen

* Wedstrijd duurt 150 minuten, verdeeld over twee blokken.

VI sprak Justin Bijlow over de laatste maanden bij Feyenoord voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.