De weergaloze cijfers van Haaland: mijlpaal razendsnel bereikt

Reacties

Direct na de coronabreak pakte Erling Braut Haaland de draad weer op: de Noorse sensatie opende het bal bij Borussia Dortmund - Schalke 04 en bereikte daarmee al de dubbele cijfers in de Bundesliga.

De weergaloze cijfers van Haaland: mijlpaal razendsnel bereikt
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Haaland, die in de winterstop overkwam van Red Bull Salzburg, had slechts negen duels nodig om de kaap van tien Bundesliga-goals te ronden. Alleen Gert Dörfel, in de jaren zestig actief bij Hamburger SV, en Paco Alcácer, die eigenlijk geen introductie behoeft als voorganger van Haaland in de Dortmund-spits, waren er sneller bij. De Noor troeft onder anderen icoon Gerd Müller af, zo blijkt uit onderstaande tabel.

Zo mag de komst van Haaland nu al een schot in de roos worden genoemd. De negentienjarige spits scoorde zaterdag in zijn eerste Kohlenpott-derby, nadat hij al eerder trefzeker was in zijn eerste Bundesliga-, Champions League- en bekerduel voor Dortmund. Net zo opvallend is dat Haaland nog maar tien spelers boven zich hoeft te dulden op de topscorerslijst, hoewel hij aanzienlijk minder duels afwerkte dan zijn collega-goalgetters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We wisten dat we zouden winnen', zei Haaland direct na afloop. 'We hadden volledige controle. Of ik al in topvorm ben? Nee, ik heb zeven weken niet gespeeld.' De Noor vond het uiteraard vreemd om in een leeg Signal Iduna Park te spelen. 'Gelukkig wisten we dat de fans ons vanuit huis zouden steunen.' Na het laatste fluitsignaal 'bedankten' de BVB-spelers de Gelbe Wand, alsof er duizenden mensen zaten. 'Waarom niet?'

Haaland en Dortmund vervolgen de jacht op de eerste landstitel sinds 2012 volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. De dinsdag daarop wacht een thuisduel met Bayern München.

Positie Speler Club Duel tiende Bundesliga-goal
1. Gert Dörfel Hamburger SV 8
1. Paco Alcácer Borussia Dortmund 8
3. Erling Braut Haaland Borussia Dortmund 9
3. Rüdiger Mielke MSV Duisburg 9
3. Horst Hrubesch Rot-Weiss Essen 9
3. Klaus Matischak Schalke 04 9
7. Christian Müller 1. FC Köln 10
8. Gerd Müller Bayern München 12
8. Siegfried Bronnert Eintracht Frankfurt 12
8. Friedhelm Konietzka Borussia Dortmund 12
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.