Corona-pauze houdt fenomeen Haaland niet tegen

Reacties

Zijn eerste Kohlenpott-derby was vanwege de coronacrisis sowieso een bijzondere. Erling Braut Haaland liet in de onwerkelijke omstandigheden zien niets aan scherpte te hebben ingeboet.

Corona-pauze houdt fenomeen Haaland niet tegen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
4 - 0
Schalke 04
Schalke 04

De Kohlenpott-derby, normaal gesproken een duel vol emotie op en rond het veld. Nu was die emotie door alle coronabeperkingen beperkt tot binnen de lijnen, waar Borussia Dortmund en Schalke 04 een historische derby afwerkten voor lege tribunes. In plaats van aanmoedigingen van de fans klonken alleen de stemmen van spelers en coaches in het Signal-Iduna-Park.

Zo bijzonder en onwerkelijk deze derby daardoor was, zo logisch was het eigenlijk dat het Haaland was die de score opende in Dortmund. De Noorse spits had zich in zijn eerste maanden in Duitse dienst laten zien als een begenadigd goalgetter. 

Na de maanden van inactiviteit had Haaland minder dan een half uur nodig om zijn dertiende treffer in twaalf officiële duels voor BVB te maken. Na een afgemeten voorzet van Thorgan Hazard prikte de Noorse sensatie met binnenkant links de bal in het Schalke 04-doel. Het was de eerste post-Corona-Tor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bleek het begin van het einde voor de gasten uit Gelsenkirchen, die niet bij machte waren de rivaal te verontrusten. Kort voor rust verdubbelde Raphaël Guerreiro de marge na een gevoelige pass van Julian Brandt. Koud uit de kleedkamer voor de tweede helft maakte Hazard een einde aan de hoop van Die Königsblauen.

Na een uur deelde Dortmund de volgende tik uit aan de ontredderde gasten. Guerreiro schoot met buitenkant links de bal langs doelman Markus Schubert. Haaland tekende dit keer voor de assist in een wedstrijd die voor BVB meer weg had van een veredeld oefenpotje.

Borussia Dortmund is door de ruime overwinning koploper Bayern München op één punt genaderd. De Beierse formatie komt zondag nog in actie tegen Union Berlin. Schalke 04 raakte door de nederlaag achterop in de strijd om de Europese tickets.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.