De Vrij voelt 'Kuip-magie' in San Siro: 'Hier spelen maakte me bang'

Reacties

Internazionale kan woensdagavond tijdens de topper op tweede kerstdag tegen Napoli weer wat punten afsnoepen van de achterstand op de nummer twee, die de laatste weken gestaag groeide. Stefan de Vrij weet dat de Milanezen met San Siro als thuishaven een extra wapen hebben.

De Vrij voelt 'Kuip-magie' in San Siro: 'Hier spelen maakte me bang'
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Napoli
Napoli

De Vrij zegt het in het programmaboekje niet letterlijk, maar tussen de regels door valt wel te lezen dat Stadio Giuseppe Meazza voor de 26-jarige verdediger een vergelijkbare magie heeft als De Kuip, het imponerende stadion waar hij in het shirt van Feyenoord vijf seizoenen voetbalde voordat hij na het succesvolle WK 2014 met Oranje de overstap maakte naar Lazio.

De Vrij weet uit zijn tijd in Rome nog goed hoe het was om als tegenstander een uitwedstrijd in de Milanese voetbaltempel te spelen. 'Om naar San Siro te komen als tegenstander, leek eerlijk gezegd wel een aflevering van Westworld (Amerikaanse tv-serie, red.). Het was mistig toen dit indrukwekkende stadion, vol met historie, opeens voor ons opdook.'

Nu hij sinds afgelopen zomer voor Inter speelt, bezorgt het spelen van thuiswedstrijden in het stadion dat ook door AC Milan wordt gebruikt hem een machtig gevoel. 'Voorheen zou ik bang zijn, maar nu als Interista voel ik een bizarre lading. Ik voel de trots en het voorrecht van het verdedigen van de clubkleuren. Je voelt dat de fans je altijd ondersteunen.'

Inter ligt halverwege het seizoen op koers voor een Champions League-ticket, maar Juventus van de achtste titel op rij afhouden lijkt er niet in te zitten. De Vrij houdt het simpel bij het stellen van zijn doelen. 'Ik wil dit shirt eer aandoen. Ik weet dat als we dat doen, dit stadion de beste plek is om te voetballen.' De Vrij kan het weten, met De Kuip als voormalige thuishaven.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.