De Vrij laat zich na Inter-debuut Conte niet afleiden door ongekende soap

Reacties

Stefan de Vrij heeft geen zin om uitgebreid stil te staan bij de situatie van zijn ploeggenoten Mauro Icardi en Radja Nainggolan. Na afloop van de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Lugano, het debuut van de nieuwe trainer Antonio Conte, wilde hij tegenover de Italiaanse televisie alleen maar vooruit kijken.

De Vrij laat zich na Inter-debuut Conte niet afleiden door ongekende soap

De situatie rondom Nainggolan en (met name) Icardi is zo langzamerhand een enorme soap aan het worden. De Argentijn leefde vorig seizoen al grotendeels op voet van oorlog met de clubleiding en de fans, inmiddels is ook zijn Belgische ploeggenoot persona non grata in Milaan. De twee hebben te horen gekregen dat er geen enkele prijs meer wordt gesteld op hun aanwezigheid, hetgeen bij de start van de voorbereiding nog maar eens duidelijk is gemaakt.

Zaterdag kwam bijvoorbeeld naar buiten dat Inter speciaal voor het ongewenste duo een personal trainer heeft aangesteld. Conte heeft bij bepaalde oefensessies namelijk geen ruimte voor de twee dissonanten, maar de club kan contractspelers niet verbieden om te trainen. Om rechtszaken te voorkomen heeft Inter dus maar iemand ingehuurd die enkel en alleen met Icardi en Nainggolan aan de slag gaat. Niet veel later maakte de club bekend dat Icardi niet is meegereisd naar het trainingskamp in Zwitserland, de Argentijn zou daarn op zijn beurt weer woedend over zijn.

Kort voor het oefenduel met Lugano meldden Italiaanse media zondag dat Nainggolan inmiddels dezelfde behandeling als Icardi heeft gekregen. De middenvelder ontbrak inderdaad tegen Lugano en zou eveneens in Milaan zijn achtergebleven. Dat heeft Inter nog niet bevestigd, maar hoe dan ook lijkt het een kwestie van tijd voordat de wegen van de club en de twee omstreden spelers zich gaan scheiden.

Zonder Icardi en Nainggolan won Inter met 2-1 van de Zwitserse club. Na de openingsgoal van nieuwkomer Stefano Sensi en een treffer van Marcelo Brozovic deed Hekuran Kryeziu in de slotfase iets terug. Een goal van De Vrij werd overigens afgekeurd door de VAR, die opmerkelijk genoeg aanwezig was bij het oefenduel. De ex-Feyenoorder verscheen na afloop voor de camera's en werd uiteraard ook gevraagd naar alle onrust rondom zijn twee collega's.

Op die vragen wilde De Vrij overigens niet al te uitgebreid ingaan. 'We kijken vooruit en zijn bezig met ons werk, het beter worden op de trainingen', zo sprak hij. 'Die andere zaken zijn dingen waar wij ons als spelersgroep niet mee bezighouden.' Wel sprak hij nadrukkelijk over passie en strijdlust, twee zaken die Icardi en Nainggolan in de ogen van de vele critici juist veel te weinig laten zien. 'Er moet hard gewerkt worden, we moeten zweten, we moeten zorgen dat we fysiek klaar zijn voor de strijd. Maar dat is allemaal niet erg, want het is fantastisch om dat in dit prachtige shirt te mogen doen.'

Over de samenwerking met zijn nieuwe trainer kon De Vrij na de eerste week van de voorbereiding enkel nog voorzichtig iets zeggen. Zo speelt Inter voorlopig in een 3-5-2-systeem. 'Het is nog te vroeg om Conte te vergelijken met andere trainers, dus dat ga ik niet doen. Het systeem is inderdaad nieuw en anders, maar ik heb daarmee bij Lazio en Oranje al ervaring opgedaan. Dus voor mij moet dat geen probleem zijn. We moeten hier nu gewoon aan wennen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.