De titel van Ter Stegen: Barça's poortwachter heeft nog een missie

Reacties

Barcelona maakt zich op voor het titelfeest in La Liga. Bij winst op het Deportivo La Coruña van trainer Clarence Seedorf (zondag, aftrap 20.45 uur) zijn de Catalanen kampioen. Spelers als Lionel Messi, Andrés Iniesta en Luis Suárez zijn natuurlijk de dragende krachten bij Barça, maar vergeet vooral niet keeper Marc-André ter Stegen. Voor de Duitser staat er zelfs na het behalen van de titel nog iets op het spel in de competitie.

De titel van Ter Stegen: Barça's poortwachter heeft nog een missie
Jasper begrijpt dat Marc de beste keeper van de wereld is
Ivan Rakitic

Het staat nog vers in het geheugen dat Jasper Cillessen zijn moment pakte bij Barcelona, afgelopen zaterdag in de Copa del Rey-finale. Onder andere dankzij een sublieme dieptepass voorafgaand aan de openingstreffer en het houden van de nul gaf de Nederlander zijn visitekaartje af in een van de weinige wedstrijden waarin hij het mag laten zien. Maar in Barcelona bestaat er geen twijfel over: Ter Stegen is de nummer één.

Voor trainer Ernesto Valverde is het een ongekende luxe om over zowel Ter Stegen als Cillessen te beschikken. De Nederlander kent zijn plek, weet ook middenvelder Ivan Rakitic. 'Hij wil alles spelen, dat wil iedereen', zei de Kroaat voorafgaand aan de Spaanse bekerfinale. 'Maar Jasper begrijpt ook dat Marc de beste keeper ter wereld is. Jasper is de nummer één van Nederland en wacht op zijn kans, die hij grijpt als deze zich voordoet.'

Gezien de cijfers van dit seizoen is de lof voor Ter Stegen zeer terecht. Mede dankzij de Duitse doelman is Barcelona het hele seizoen nog ongeslagen in de competitie en kreeg de club slechts negentien tegentreffers. Daardoor is Ter Stegen zelfs na het behalen van de titel nog in een hevige strijd verwikkeld om de Ricardo Zamora-trofee, de prijs van de Spaanse krant Marca voor de keeper met het laagste gemiddelde van tegengoals per wedstrijd.

Met nog vijf duels te gaan voor Barcelona en Ter Stegen staat niet de Duitser, maar Atlético Madrid-doelman Jan Oblak bovenaan in het Zamora-klassement. De Sloveen keepte een wedstrijd meer dan Ter Stegen en staat na 34 optredens op achttien tegengoals, een gemiddelde van 0,53. Ter Stegen staat na 33 duels op 0,58. Oblak won de trofee de afgelopen twee seizoenen ook al. Ter Stegen zou de eerste Duitser zijn die er met de prijs vandoor gaat.

Het klassement voor de Zamora-trofee

Keeper Club Duels Tegengoals Gemiddelde
Oblak Atlético Madrid 34 18 0,53
Ter Stegen Barcelona 33 19 0,58
Guaita Getafe 29 24 0,83
Neto Valencia 31 32 1,03
Cuéllar Leganés 34 41 1,21
Pacheco Alavés 34 47 1,38
Dmitrovic Eibar 34 47 1,38
Roberto Málaga 33 49 1,48
Adam Betis 30 53 1,77
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.