De stunt van Piqué: wie is deze gemaskerde voetballer uit La Liga?

Reacties

Aan zakelijk instinct ontbreekt het Gerard Piqué nog steeds niet. Deze maand begon de zogeheten Kings League, een voetbalcompetitie met afwijkende regels, die door de oud-verdediger van Barcelona is opgezet. Een publiciteitsstunt heeft nu al veel aandacht opgeleverd voor de league.

De stunt van Piqué: wie is deze gemaskerde voetballer uit La Liga?

De onlangs gestopte topvoetballer beloofde vrijdag in een livestream al een 'historische aankondiging' te zullen doen. Die aankondiging luidde als volgt: 'Een La Liga-voetballer van onder de dertig jaar zal met een Mexicaans worstelmasker meedoen om zijn gezicht te verhullen en met lange mouwen spelen om zijn tatoeages te bedekken.' Zondag stond daadwerkelijk een gemaskerde speler op het veld. De speler kreeg de naam 'Enigma' en droeg rugnummer 69.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enigma was de twaalfde speler in de selectie van het zogeheten xBuyer Team, een plek die wekelijks wordt vrijgehouden bij beide ploegen voor bekende (oud-)voetballers. Zo maakten Javier Hernández, Javier Saviola en Joan Capdevila al hun opwachting in de competitie. De gemaskerde speler kwam niet echt uit de verf en verloor met 1-0 van Kunisports, de ploeg van voorzitter Sergio Agüero.

Op sociale media wordt uiteraard hevig gespeculeerd over de identiteit van de gemaskerde voetballer. Sommigen meenden door zijn masker een tatoeage te zien in zijn nek, die van Nano Mesa zou zijn. De aanvaller vertrok onlangs bij Cádiz en is sindsdien transfervrij, waardoor er in principe geen sprake kan zijn van een deelnameverbod vanuit een club. De namen van Denis Suárez (op een zijspoor beland bij Celta de Vigo) en Isco (contract bij Sevilla onlangs ontbonden) gaan ook rond, evenals die van Pol Lirola (Elche) en Rodrigo Riquelme (door Atlético Madrid verhuurd aan Girona). In een live-interview met journalist Gerard Romero ontkende Suárez al dat hij achter het masker zat. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Piqué heeft gezegd dat hij de identiteit van de speler niet zal prijsgeven. Slechts een 'selecte groep' weet om wie het gaat. Naar verluidt wisten de ploeggenoten van de speler niet eens met wie ze van doen hadden. De stunt heeft in ieder geval gezorgd voor de nodige aandacht voor de Kings League. De livestream werd op Twitch door gemiddeld ruim 500.000 mensen bekeken; op het hoogtepunt volgden circa 900.000 mensen de wedstrijd.

Wat is de Kings League?
In de Kings League, een project van Piqué, zijn twaalf ploegen vertegenwoordigd, die worden geleid door bekende streamers en (oud-)voetballers. Onder meer Iker Casillas en Agüero zijn als voorzitter aan een team verbonden. De competitie begon deze maand pas. Wedstrijden worden iedere week op zondag gespeeld nabij het vliegveld van Barcelona. Op dit moment zijn de wedstrijden niet toegankelijk voor publiek, maar competitiedirecteur Oriol Querol hoopt op termijn enkele honderden fans te kunnen verwelkomen bij de wedstrijden. 

De regels verschillen van het 'gewone' voetbal. Ploegen bestaan uit zeven spelers, de aftrap vindt plaats zoals in het waterpolo, wissels mogen onbeperkt worden doorgevoerd, na een kaart beland je op een strafbank, VAR-beslissingen worden aan de teams overgelaten, strafschoppenseries worden verricht zoals in het hockey en tot slot zijn er vijf 'gouden kaarten'. Voor een wedstrijd kiest de trainer van iedere ploeg een gouden kaart, die ingezet kan worden tijdens de wedstrijd.

De trainer kan niet zien welke kaart hij kiest. Met een gouden kaart krijg je meteen een penalty, kun je een kaart van de andere ploeg stelen, kun je een speler van de tegenstander twee minuten van het veld verwijderen, kun je een doelpunt in de eerstvolgende minuut dubbel laten tellen of kun je, via de jokerkaart, zelf kiezen welk van deze vier voordelen je wilt inzetten. De regels zijn flexibel en worden vaak door volgers bepaald via polls op sociale media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.