De statistiek die alles zegt over de superioriteit van Van Dijk

Reacties

Ook op de basis van de statistieken is het geen verrassing dat Virgil van Dijk verkozen is tot PFA Player of the Year. Eén specifieke statistiek zegt eigenlijk alles over de manier waarop de Nederlander al het gehele seizoen heerst in de Premier League.

De statistiek die alles zegt over de superioriteit van Van Dijk

Van Dijk is namelijk de enige verdediger in alle grote competities van Europa die dit seizoen nog geen enkele keer voorbij is gedribbeld door een tegenstander. In alle 36 wedstrijden dit seizoen stopte de aanvoerder van het Nederlands elftal elke dribbelende tegenstander die hem probeerde uit te spelen af.

Sterker nog, Van Dijk is al sinds maart 2018 niet meer uitgespeeld door een tegenstander, een serie van inmiddels 45 Premier League-wedstrijden op rij. Dat is overduidelijk ook opgevallen bij de andere spelers in de Engelse competitie, die massaal voor de Nederlander stemden als Speler van het Jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.