De Rossi maakt bij SPAL al na vier maanden plaats voor andere ex-international

Reacties

Massimo Oddo is de nieuwe trainer van SPAL. De gewezen vleugelverdediger neemt bij de Serie B-deelnemer het stokje over van Daniele De Rossi. Het clubicoon van AS Roma werd dinsdag na vier maanden aan de dijk gezet bij de Noord-Italiaanse club.

De Rossi maakt bij SPAL al na vier maanden plaats voor andere ex-international
© Pro Shots

De Rossi begon na zijn aanstelling in oktober 2022 nog aardig in het Stadio Paolo Mazza, maar de wereldkampioen van 2006 zag de resultaten snel kelderen en belandde met SPAL zodoende in de degradatiezone. Het bestuur greep nu in, weken nadat hij zijn ex-ploegmaat Radja Nainggolan had verleid om bij SPAL te tekenen. Behalve De Rossi werd ook een deel van zijn staf bedankt voor bewezen diensten.

De vacature van hoofdtrainer was een paar uur later al ingevuld: Oddo gaat het doen. De voormalige rechtsback van onder meer AC Milan en Lazio maakte net als De Rossi deel uit van de Italiaanse selectie die bijna zeventien jaar geleden het WK in Duitsland won. In tegenstelling tot De Rossi, die bij SPAL zijn eerste trainersklus aanging, heeft Oddo al meerdere ploegen onder zijn hoede gehad. Zijn laatste werkgever was Serie C-deelnemer Padova.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.