Wereldkampioen De Rossi begint trainersloopbaan in Serie B

Reacties

Daniele De Rossi is de nieuwe trainer van Serie B-club SPAL. Dat maakten de Italianen dinsdag bekend via hun officiële kanalen. Hij volgt Roberto Venturato op na een teleurstellende start aan het seizoen.

Wereldkampioen De Rossi begint trainersloopbaan in Serie B
© Pro Shots

Het wordt voor De Rossi zijn eerste trainersklus. De gewezen middenvelder, vooral bekend van zijn lange periode bij AS Roma, was wel al onderdeel van de staf van Roberto Mancini bij de nationale ploeg van Italië. De Azzurri plaatsten zich niet voor het WK en met deze overstap heeft De Rossi zich toch verzekerd van werk tijdens het toernooi in Qatar: de Serie B loopt gewoon.

In de Serie B zal De Rossi voldoende collega-wereldkampioenen tegenkomen. Twee van zijn collega's met wie hij in 2006 het goud won in Duitsland zijn ook trainer in die competitie. Fabio Grosso staat bij Frosinone voor de groep, aanvoerder Fabio Cannavaro werd recent aangesteld door Benevento. De doelman van die ploeg, Gianluigi Buffon, keept zestien jaar later nog altijd, en wel voor Parma.

Met Cesc Fàbregas (Como) is er ook een wereldkampioen uit 2010 actief in de Serie B. De eerste clash der wereldkampioenen staat voor 12 november op de rol. De Rossi ontvangt die dag in eigen huis het Benevento van Cannavaro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.