De Roon steekt draak met zichzelf na eerste interlandgoal

Reacties

Marten de Roon maakte donderdag zijn eerste interlandgoal in het Nederlands elftal tegen Griekenland. De verdedigende middenvelder nam zichzelf na afloop kenmerkend op de hak.

De Roon steekt draak met zichzelf na eerste interlandgoal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Velen waren verrast toen de opstelling van bondscoach Ronald Koeman bekend werd. Niet Tijjani Reijnders of Joey Veerman flankeerde Frenkie de Jong op het middenveld, maar niemand minder dan De Roon. 'Onkruid vergaat niet', zei de speler van Atalanta met een grote glimlach op zijn gezicht in gesprek met de NOS.

Het duel met Griekenland betekende de 38ste interland van de voormalig speler van Feyenoord, Sparta, SC Heerenveen en Middlesbrough. Maar De Roon moest zelf het antwoord min of meer schuldig blijven over zijn basisplaats. 'De bondscoach heeft het goed uitgelegd. Misschien speelt niet altijd de beste speler, maar wel degene die anderen beter laat spelen. Ik kan met Frenkie (De Jong, red.) een goed koppel vormen in de manier hoe hij wil spelen en hij meer in zijn kracht komt. Misschien dat dat de reden is.'

De verdedigende middenvelder was daarnaast eerlijk over de verschillen tussen de voorbije wedstrijden van het Nederlands elftal en die van donderdag tegen de Grieken. 'In de vorige periode hebben wij de energie gemist. In het druk zetten, de wil met elkaar, dat straalde er tegen Griekenland wel vanaf. Dat was bij vlagen goed, we hebben kansen gecreëerd. Je wil de mensen wat geven, maar ook voor jezelf. Misschien hebben we in de tweede helft wat energie kunnen besparen en het is goed om ook weleens degelijk te zijn.'

De Roon, in Italië in het bezit van een aflopend contract, nam de openingstreffer voor zijn rekening in het Philips Stadion. 'Ik ben ontzettend blij met mijn eerste goal', zei hij daarover, om vervolgens op social media de draak met zichzelf en Robin van Persie, de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, te steken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Roon heeft nog 49 treffers nodig om de voormalig aanvaller van de troon te stoten. Een reactie van Van Persie zelf liet niet lang op zich wachten. 'Beter laat dan nooit', schreef de veertigjarige jeugdtrainer van Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.