Van Hooijdonk prijst uitblinker Oranje: 'Grote winnaar van dit systeem'

Reacties

Denzel Dumfries heeft de hoofdrol opgeëist in de eerste helft van de interland tussen Nederland en Griekenland. De vleugelverdediger was bij alle drie de goals van Oranje betrokken en krijgt complimenten van Pierre van Hooijdonk.

Van Hooijdonk prijst uitblinker Oranje: 'Grote winnaar van dit systeem'
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Drie keer was Dumfries de aangever in Eindhoven tegen de Grieken. Eerst kopte hij een bal terug op Marten de Roon, daarna leverde hij voorzetten op maat af op Cody Gakpo en Wout Weghorst.

Al had hij bij die laatste voorzet wel enig geluk, aangezien hij de bal niet helemaal lekker raakte. Via een onorthodoxe stuiter kwam hij alsnog precies op kophoogte voor Weghorst. 'Dan moet je met mij vanavond naar het casino gaan, ongelooflijk! Dan lukt ook alles', lacht Van der Vaart in de studio van de NOS.

De terugkopbal richting De Roon is overigens niet als assist toegekend aan Dumfries, omdat er nog een Griekse schouder tussen zat. 'Maar die geven wij ook gewoon aan hem', zegt Van Hooijdonk.

De voormalige Oranje-spits is lovend over Dumfries. 'Ik denk dat hij de grote winnaar is van dit systeem, want als rechtsback vind ik hem minder dan als wingback. Hij levert bij de 2-0 zó'n geweldig stiftballetje af op Gakpo, die hem ook goed binnenknalt. Dan schiet hij zelf nog tegen de paal en dan geeft hij die subtiele voorzet op Weghorst', somt Van Hooijdonk op.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Dumfries
Meer over D. Dumfries
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.