De pijnlijke cijfers: Ajax ziet bijzonder vaak de ondergrens

Reacties

Wéér een nederlaag en wéér geen doelpunten. Ajax zit in een Vormdip met een hoofdletter V. De laatste maanden verloor Ajax bijzonder veel wedstrijden, wat pijnlijke statistieken oplevert.

De pijnlijke cijfers: Ajax ziet bijzonder vaak de ondergrens
© Pro Shots

Zo is het voor het eerst sinds 2000 dat Ajax in alle competities vier van de laatste vijf duels verloor. De matige reeks begon in de uitwedstrijd tegen Getafe, die met 2-0 verloren ging. Vervolgens waren Heracles Almelo (1-0) en AZ (0-2) te sterk in de Eredivisie en won FC Utrecht woensdagavond het bekerduel in De Galgenwaard. De Europa League-zege op Getafe in eigen huis (2-1) was een wel heel kleine pleister op de wond, ook omdat de zege alsnog uitschakeling in Europa betekende.

Sinds begin december ging Ajax in alle competities achtmaal onderuit, tegen Willem II, Valencia, AZ (tweemaal), FC Groningen, Getafe, Heracles Almelo en FC Utrecht ging het mis. Op dit moment is er geen enkele andere Nederlandse profclub met meer nederlagen in die periode. Sterker nog: sinds begin december verloor Ajax vaker dan in heel 2017/18 (7 keer) en in heel 2018/19 (6 keer).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax wacht sinds 16 februari op een doelpunt in de Eredivisie, na een korte doelpuntendroogte in opeenvolgende duels met Willem II en AZ scoorde Ajax in de afgelopen weken ook niet tegen Heracles Almelo en wederom AZ. De laatste keer dat Ajax in één seizoen in twee verschillende periodes niet tot scoren kwam in achtereenvolgende duels was in 2000 en 2001. In die jaren kwam Ajax eerst niet tot scoren tegen zowel Sparta Rotterdam (3-0) als NEC (0-0), later in de competitie lukte het weer niet tegen NEC (1-0) en ging ook de topper tegen PSV die volgende na de nederlaag in Nijmegen verloren zonder te scoren (0-1).

Na de uitschakeling in Europa en het Nederlandse bekertoernooi moet de focus op de Eredivisie, Ajax heeft maar kort om zich te herstellen van een nieuwe klap. Komende zaterdag staat immers de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma in speelronde 26 van de Eredivisie. Ajax staat momenteel op doelsaldo bovenaan in Nederland, AZ voetbalde in 24 duels ook 53 punten bij elkaar.

Poll (gesloten) Slaagt Ajax er nog in kampioen te worden?
  • 45% Ja (3.708 stemmen)
  • 30% Nee, de titel gaat naar AZ (2.476 stemmen)
  • 21% Nee, de titel gaat naar Feyenoord (1.722 stemmen)
  • 4% Nee, de titel gaat naar PSV (337 stemmen)
Ajax past zich ook tegen FC Utrecht niet aan: 'Ten Hag wil niets veranderen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.