De onzichtbare opmars van Serie A-koploper Inter

Reacties

Internazionale is in de Serie A naar de koppositie geslopen en heeft zondag met een klapper de macht gegrepen. In het weekend van de cruciale topper Napoli - Juventus was het elftal van Luciano Spalletti de lachende derde, waardoor Inter definitief haar titelkandidatuur stelt.

De onzichtbare opmars van Serie A-koploper Inter

Met Spalletti heeft Inter eindelijk een trainer die een stabiele ploeg weet neer te zetten, nadat onder anderen Roberto Mancini en Frank de Boer sneuvelden. Terwijl de vrije val van rivaal AC Milan aanhoudt, klimt Inter onder zijn aanvoering uit het dal waar de club na het droomjaar 2010 telkens verder in weggleed.

De Italiaan verliet niet voor niets AS Roma voor het project in Milaan. Spalletti zag een selectie met mogelijkheden, waar hij in een mum van tijd een hecht geheel van heeft gesmeed. De defensieve organisatie is de basis, de momenten waarop Mauro Icardi wordt bediend zijn beslissend. De topspits heeft de beste schotconversie in de topvier competities van Europa en staat daardoor al op zestien goals.

Mauro Icardi, aanvoerder van de koploper én Serie A-topscorer.
Mauro Icardi, aanvoerder van de koploper én Serie A-topscorer.

In de schaduw van Napoli bleef Inter op die pragmatische wijze ook foutloos en na de eerste nederlaag van de zuiderlingen (0-1 tegen Juve) grepen de Nerazzurri zelfs de leiding. In de eerste veertien wedstrijden won het weinig spectaculaire Inter niet met een marge van meer dan twee goals, maar zondag rook Inter de eerste plek en veegde de formatie de vloer aan met Chievo Verona (5-0).

Daarmee werpt het team zich nadrukkelijk op als kanshebber op de Scudetto, waarvoor Napoli de afgelopen weken door het indrukwekkende aanvalsspel in de favorietenrol werd gedrukt. Zaterdag wacht uitgerekend Juventus als tegenstander, met twee elftallen op het veld die gespecialiseerd zijn in het lamleggen van de opponent.

In Turijn staat ook de ongeslagen status van Inter op het spel. De Italianen zijn voorlopig het meest verrassende onderdeel van het rijtje Europese topclubs die nog geen competitieduel verloren, waarin ook Barcelona, Manchester City en Atlético Madrid zetelen.

Telkens als Inter niet in staat was te winnen, pakten de Milanezen in ieder geval een punt, tekenend voor de sobere stijl van Spalletti. Langzaam groeit het geloof dat ze Napoli en Juve de loef af kunnen steken. Want als twee honden vechten om een been loopt de derde er mee heen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.