Inter grijpt de macht in Italië

Internazionale heeft de koppositie gegrepen in Italië. Onder aanvoering van Ivan Perisic won de ploeg in het eigen Giuseppe Meazza eenvoudig van Chievo: 5-0. De Kroaat scoorde drie keer.

Nadat Napoli afgelopen vrijdag met 0-1 had verloren van Juventus, wist Inter dat het bij een overwinning over eerstgenoemde heen zou wippen op de ranglijst en zich lijstaanvoerder van de Serie A zou mogen noemen. De ploeg van Luciano Spalletti begon dan ook furieus aan het duel.

In de eerste helft schoot de ploeg in totaal achttien keer op doel. Twee daarvan waren raak. In de 23ste minuut schoot Davide Santon aanvankelijk nog tegen Chievo-doelman Stefano Sorrentino op, maar Ivan Perisic benutte de rebound. Een kwartier later deed ook Mauro Icardi weer van zich spreken. De Argentijnse spits werd in de 38ste minuut door Marcelo Brozovic weggestuurd en schoot van dichtbij, maar uit een moeilijke hoek, knap raak. Het was alweer zijn zestiende goal in vijftien Serie A-wedstrijden dit seizoen.

Na de theepauze ging Inter vrolijk verder waar het mee bezig was. Perisic pikte na twaalf minuten de bal op de middenlijn op, snelde richting de goal en schoot met uiterste precisie raak in de verre hoek. Drie minuten later maakte Milan Skriniar het feest helemaal compleet. De laatste man veroverde de bal vlak voor zijn eigen zestienmetergebied, stak het hele veld over en kopte vallend raak na een voorzet van Antonio Candreva. In de slotseconden van de wedstrijd maakte Perisic zijn hattrick compleet. Uit de draai schoot hij knap raak in de verre hoek.

Door de overwinning stijgt Inter zoals gezegd naar de eerste plaats in de Serie A. Na vijftien wedstrijden heeft de ploeg nu 39 punten behaald. Eén meer dan Napoli en twee meer dan nummer drie Juventus. Chievo zakt door de nederlaag naar de twaalfde plek.