Op de afsluitende persconferentie na Feyenoord - FC Utrecht ging het kort over het speltempo van de Rotterdammers. Trainer Arne Slot ging er uitgebreid op in. 'Als mensen dat niet langer leuk vinden, moeten ze een andere trainer aantrekken.'

Feyenoord
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Feyenoord speelde goed volgens Slot, maar kwam tegen Utrecht wel op een 0-2 achterstand. Speelde de nummer twee van de Eredivisie niet in een te traag tempo om het de bezoekende club wat lastiger te maken? 'Voor de mensen die teleurgesteld waren over het tempo waarin we voetbalden, zou ik zeggen dat ze de 1-2 terug moeten kijken', aldus Slot op het persmoment in De Kuip.

Doelpuntenmaker Igor Paixão werd na de opbouw aangespeeld, waarna Feyenoord de aansluitingstreffer produceerde. 'Dit is wie we zijn en wie ik ben', gaat Slot verder over de voetballende oplossing die telkens gezocht wordt door Feyenoord. 'Als mensen dat niet langer leuk vinden, moeten ze een andere trainer aantrekken. Dit is waar ik en mijn spelers in geloven, waar mijn spelers ook goed in zijn.'

Op voetballend vlak ziet Slot liever dat er kwalitatief betere kansen worden gecreëerd. 'In de eerste helft zette Utrecht hoog druk, waardoor het spel zich wat vaker rondom onze eigen keeper afspeelde. In de tweede helft moeten we zorgen dat we onszelf naar grote kansen toespelen. Alle kleine kansjes, de oeh en ah-momenten die voor supporters heel mooi zijn, leiden over het algemeen niet tot goals.'

Uiteindelijk scoorde Feyenoord viermaal tegen Utrecht, wat opnieuw een zege opleverde. Een belangrijke zege, want eerder in de speelronde verloor PSV en nummer drie FC Twente won juist.